o titul, 34. kolo
02.05.2009 13:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Celtic FC 1:3

Celtic v prvním duelu nadstavbové části skotské Premier League nezaváhal a na Pittodrie Stadium zvítězil nad Aberdeenem 3:1. Domácí nejprve poslal do vedení Maguire, Celtic ale poté zásluhou vlastní branky Considineho a dvěma góly McDonalda stav utkání otočil a zvítězil.

Manažer hostí Gordon Strachan musel vyřešit problém se záložní řadou, ze které vypadl potrestaný Scott Brown, nakonec lodivod Celticu poslal od první minuty do utkání zkušeného Paula Hartleyho.

Jako první zvedl diváky ze sedaček domácí celek, když se v šesté minutě útočník Dons Chris Maguire pokoušel přehodit brankáře Boruce, ten však jeho úmysl vystihl a balon vyrazil. Úvod utkání v podání hráčů Aberdeenu byl opravdu aktivní, nicméně šanci si vypracoval i Celtic, když se míč přes Corsase a McDonalda dostal až k Aidenu McGeadymu, jenž však pálil vedle.

Aberdeen se stále pokoušel procházet obranou hostí a na hřišti působil velmi svěžím dojem, z čehož nakonec ve dvaadvacáté minutě vyplynula vedoucí branka zápasu, když byl po faulu McManuse na pronikajícího Wrighta nařízen přímý volný kop. Standardní situaci rozehrál Charlie Mulgrew, jenž posadil balon na hlavu Chrise Maguira, který propasíroval balon za záda Boruce.

O tři minuty později mohlo být v táboře Celticu ještě hůř, když střelu skvělého Maguira vytěsnil polský gólman na rohový kop, po kterém se málem prosadil Scott Severin, ale mířil těsně nad bránu.

Nakonec o poločasové pauze bylo v kabině Celticu o něco veseleji, v poslední minutě prvního dějství se totiž týmu Gordona Strachana povedlo vyrovnat, když po rohu Shunsuke Nakamury vracel balon do ohně Garry Caldwell, míč si nakonec při pokusu odvrátit nebezpečí srazil do vlastní brány obránce Considine.

Druhou půli lépe začal Celtic, když ránu Lee Naylora senzačně vyrazil brankář Langfield. Poté následovaly tři rohové kopy hostí, ani jeden ale gólem neskončil.

V sedmdesáté druhé minutě Celtic vstřelil velmi důležitou branku a dostal se do vedení 2:1, když Andreas Hinkel potáhl míč po pravé straně, poté vybídl k zakončení Scotta McDonalda, jenž střelou z první překonal Langfielda.

Definitivní tečku za utkáním udělal po dlouhém balonu Nakamury svou druhou brankou v zápase australský kanonýr Scott McDonald, který vstřelil padesátý gól za Celtic.

Celtic minimálně do neděle odskočil druhým Rangers na rozdíl čtyř bodů a jeho šance na titul se po dnešním vyhraném zápase zase o něco zvýšili. Aberdeen se musí pokusit zvítězit příští týden.

Autor: Petr Páral / celticfc.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele