základní část, 20. kolo
29.12.2007 16:00 CET
5 : 3
(3:1)

Reportáž

Motherwell FC - Dundee United 5:3

Neuvěřitelné střelecké představení bylo k vidění na Fir Parku. Utkání které se spíše podobalo hokejovému, než fotbalovému zápasu nakonec lépe zvládli domácí a výhrou 5:3 si zajistili nejen tři body, ale i šestibodový náskok v tabulce, před svým dnešním soupeřem.

Domácí vstoupili do zápasu velmi dobře a už v 11. minutě slavili gól. Paterson přihrál Clarksonovi, který našel na levé straně Hughese a bývalý hráč Rangers nízkou střelou překonal gólmana Szamotulskiho. Motherwell ale nezpomalil a už o tři minuty později vedl o dva góly. Porter dostal přesnou přihrávku a vsítil druhý gól domácích. Tlak domácích ale neustával a za další tři minuty to už bylo o tři branky. Porterovu hlavičku ještě gólman vyrazil, McCormack se ale z dorážky nemýlil a do Szamotulskiho sítě přidal třetí gól. Kouš Dundee byl vztekem bez sebe a rozhodl se pro dvojí střídání. Ze hřiště odešel Prince Buaben a Jordan Robertson a místo nich naskočila do zápasu dvojice David Robertson - Garry Kenneth. Jako by United střídání pomohlo a ve 36. minutě David Robertson snížil na rozdíl dvou branek. Do konce poločasu se už nic vážného nestalo a Motherwell udržel vedení 3:1.

Do druhé půle znovu vkročil skvěle Motherwell. V 55. minutě zahrával McCormack volný kop, míč se dostal k volnému Clarksonovi, který se nemýlil a znovu zvýšil na rozdíl tří branek. Hosté se ještě nestačili z obdržené branky probrat a už dostali další. O dvě minuty později Clarkson obral Kennetha a přesnou střelou zvýšil už na 5:1. United se v 75. minutě alespoň podařilo snížit. Willo Flood poslal míč Noelu Huntovi, který si se s míčem poradil a poslal ho nechytatelně do brány.

Tři minuty po obdrženém gólu se na hřiště zhroutil domácí kapitán O'Donnell a musel být odnesen na nosítkách. Místo něj do zápasu naskočil Fitzpatrick. Motherwell se už viděl v šatně, přesto ještě přišel jeden gól. Na centr Craiga Conwaye si vyskočil Hunt a už jen zkorigoval výsledek. Motherwell získává tři body, za vítězství 5:3.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeji Dundee Utd., tip 0:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele