o udržení, 36. kolo
03.05.2008 16:00 CET
6 : 1
(2:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - Gretna FC 6:1

V doslova střelnici se dnes odpoledne změnilo Caledonian Stadium, jelikož Inverness rozstřílel Gretnu vysoko 6:1. V dresu domácího týmu se postupně trefili Imrie, McAllister, Wilson, Cowie, Tokely a Vigurs. Za stavu 2:0 pro červenomodré na chvíli vrátil Gretnu do hry Steven Hogg.

Základ k tomuto vysokému vítězství položil Inverness hned v první minutě, kdy se po perfektní přihrávce Dona Cowieho prosadil z osmi metrů Dougie Imrie. Byl to jeden z nejrychlejších gólů sezony, protože padl už po pouhých 35 vteřinách hry. Na rozdíl dvou branek zvyšoval domácí tým v polovině prvního dějství. Pokus Maria Niculaeho sice brankář Gretny Creg Fleming zlikvidoval, na dorážku Roryho McAllistera byl už krátký.

Hosté se ale rychle vzpamatovali a hned za minutu snížili, když se po přímém kopu Brendana McGilla prosadil hlavou Steven Hogg. Poté se pokoušeli Niculae a McAllister poslat Inverness znovu do dvoubrankového vedení, ani jeden však neuspěl.

Šest minut po přestávce odskočili domácí opět na rozdíl dvou gólů, když Barry Wilson prostřelil nádhernou střelou z osmnácti metrů Fleminga. Pak nečekaně opět zahrozila Gretna, ale Gavin Skelton mířil vedle. V sedmdesáté minutě to už bylo 4:1. Imrie adresoval míč na Dona Cowieho a i přesto, že střela domácímu hráči příliš nesedla, překonal hostujícího brankáře. Další zářez na pažbě přidal po přihrávce Guya Kerra hlavičkou Ross Tokely. A na konečných 6:1 pečetil skóre střídající Iain Vigurs.

Gretna po třech vydařených zápasech, kdy vždy uhrála remízu, dnes totálně propadla a odváží si z Invernessu potupný debakl.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak bude Gretna FC remizovat i potřetí ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele