základní část, 18. kolo
22.12.2007 16:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Hearts of Midlothian - Inverness Caledonian Thistle 2:3

Napínavý zápas až do poslední vteřiny zvládli nakonec lépe hráči Invernessu, kteří si za výhru 3:2 nad Hearts odváží všechny body. Dva góly padly až na samém konci zápasu, nejprve vyrovnal pro Hearts na 2:2 Velicka, hned z další akce ale vsítil vítězný gól Invernessu Bayne.

Začátek zápasu byl v režii Hearts, kteří mohli jít do vedení už po šesti minutách hry. Gólman Invernessu Michael Fraser nedokázal udržet míč po střele Velicky, McGuire ale stačil odkopnout do bezpečí. O chvíli později nebezpečně střílel Ivaskevicius, Fraser míč reflexivně vyrazil a Ivaskevicius už napodruhé mířil mimo. Po 11. minutách hry byli domácí ještě blíže gólu, dalekonosná střela Ksanaviciuse ale skončila jen na tyči. Ve 22. minutě ale zůstal Tynecastle jak zmrazený. Black našel volného Rankina, ten předal míč Duncanovi, jenž krásnou střelou zdálky vstřelil první gól zápasu. Hearts se po inkasovaném gólu nedokázali probrat a Rankin byl velmi blízko zvýšení vedení, mířil však vedle. Brewsterovi svěřenci se snažili vedení udržet, což se jim dařilo. Ve 34. minutě navíc odkulhal ze hřiště nejaktivnější hráč Hearts Ksanavicius, místo něj naskočil do utkání Elliot. Hearts se stále nedokázali dostat do pořádného útoku, nevýrazní Kingston a Stewart se stali terčem pískotu nespokojených diváků a domácím se tak nešlo do šaten moc vesele.

I ve druhém poločase se dařilo Invernessu držet míč na svých kopačkách. První šanci měli Hearts v 51. minutě. S ránou Velicky si ale Fraser poradil a míč vyrazil. Do další akce se dostali znovu hosté, Niculae se uvolnil a v pokutovém území byl faulován gólmanem Kurskisem. Rozhodčí nařídil pokutový kop, který John Rankin bez problémů proměnil. Hearts tak museli dohánět už dvougólovou ztrátu, v 62. minutě ale dal svému týmu alespoň nějakou naději Berra po rohu Drivera. Zápas se blížil ke konci a Inverness stále držel vedení na své straně. Tento zápas se rozhodně nevyvedl gólmanu Hearts Kurskisovi, který nejprve několikrát špatně vyrazil míč a vše vyvrcholilo v 87. minutě. Po špatném vyběhnutí musel faulovat Duncana a po druhé žluté kartě musel odejít do šaten. Do brány se musel postavit obránce Lee Wallace, Hearts už totiž využili všech střídání. Těsně před koncem normální hrací doby fauloval ve vlastním pokutovém území Rankin Velicku, který sám proměnil penaltu a vyrovnal tak na 2:2. O pár vteřin později se ale na druhé straně hřiště dostal k míči Bayne a prostřelil obránce Wallace. Hearts nevěřili vlastním očím, Inverness si odváží všechny body za výhru 3:2.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hearts mají co napravovat, další ztráty si moc dovolit nemůžou. Tip 1:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele