o udržení, 38. kolo
13.05.2008 20:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Gretna se rozloučila vítězně

Gretna se s nejvyšší skotskou soutěží rozloučila v tom nejlepším světle. Na Fir Parku před zraky svých příznivců porazila Hearts of Midlothian 1:0, když tři body vystřelil domácím v poslední minutě zápasu Gavin Skelton.

Trávník na Fir Parku opět nebyl v ideálním stavu, tudíž se nehrál tak pohledný fotbal, nicméně pár šancí k vidění bylo.

Gretna, hladová po vítězství, se do utkání vrhla s vervou a hned v úvodu ohrozila bránu hostujícího týmu. Nicky Derverdics dostal na hranici penalty dost času i prostoru k zakončení, jeho střela však mířila vedle. Ve 25. minutě si Hearts zkomplikovali cestu za vítězstvím, když byl po faulu na Craiga Barra vyloučen Gary Glen. Potom se do zakončení dostal domácí Steven Hogg, jehož pokus nenadělal gólmanu Stevu Banksovi žádné problémy. V další příležitosti hlavičkoval po přímém kopu Deverdicse Danny Hall, pozorný Banks však jeho snahu o vstřelení gólu zmařil. Těsně před přestávkou zaspala domácí obrana a Laryea Kingston mohl poslat Hearts do vedení. Ghanský reprezentant ale namířil svůj pokus vedle Flemingovy svatyně.

V úvodu druhého dějství dal o sobě vědět, po přihrávce Screpise domácí Jamie Mole, pálil však nad. Domácí branku poté ohrozil v dnešním zápase velmi aktivní Kingston, jehož střelu senzačně chytl Artur Krysiak, který vystřídal v domácí brance Crega Fleminga. Když už to vypadalo, že Gretna zaznamená další remízu, zaúřadoval Gavin Skelton, jenž propálil Bankse a zařídil domácímu mužstvu plný bodový zisk.

Gretna se se skotskou Premier League rozloučila vítězstvím, což určitě potěšilo nejen samotné hráče, ale také věrné fanoušky klubu. Hearts of Midlothian ztratili šanci posunout se na sedmou příčku, která tak připadá Falkirku.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gretna opravdu překvapuje. Ale v sestavě Hearts už asi moc vůle po vítězství nebylo. Ale i tak si utrhli ostudu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele