základní část, 31. kolo
23.03.2008 15:00 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Gretna FC - Celtic FC 0:3

V posledním zápase 31. kola skotské ligy potvrdil Celtic roli favorita a v Livingstonu porazil Gretnu 3:0. Branky obstarali Scott McDonald, Jan Venegoor of Hesselink a Georgios Samaras.

I přes svou územní převahu si Celtic nedokázal vytvořit v začátku utkání vyloženou příležitost. Pouze v desáté minutě zahrozil po rohovém kopu Nakamury Stephen McManus, jenž hlavičkoval nad. O devět minut později se dostal do koncovky sám japonský záložník, ale jeho střelu domácí obránce zablokoval na roh. Poté se ve vápně domácího týmu vytvořil po volném kopu Nakamury zmatek. Hráči Celticu však z něj nic vytěžit nedokázali. Ve 33. minutě pálil Barry Robson, brankář Fleming byl však pozorný a pokus zneškodnil. Skóre se poprvé měnilo tři minuty před přestávkou. Brankář Celticu Artur Boruc dalekým výkopem našel na velkém vápně soupeře Venegoor of Hesselinka, jenž hlavou prodloužil na Scotta McDonalda. Australský kanonýr střelou po zemi překonal domácího brankáře.

Po deseti minutách druhého dějství mohl skóre navýšit Shunsuke Nakamura, který si nabíhal na centr Robsona. Míč však před japonským záložníkem odehrál do bezpečí domácí obránce. V padesáté osmé minutě se zrodila největší šance Gretny. Deverdics na malém vápně po přihrávce Wilkinsona netrefil dobře balon, který následně před Murraym odvracel na roh Caldwell. O chvíli později vystrašil McDonald dalekonosnou ránou gólmana Fleminga. V 63. minutě vystřídal nejlepšího střelce Premier League na hřišti Georgios Samaras, který hru Celticu výrazně oživil.

V sedmdesáté minutě se sít Flemingovy svatyně rozvlnila podruhé, když si Jan Venegoor of Hesselink skvěle naběhl na balon, který mu adresoval McGeady, a hlavou zvýšil na 2:0 pro hosty. Dvě minuty před koncem zápasu se branky dočkal i třetí útočník The Bhoys, velmi aktivní Georgios Samaras. Řecký útočník se dostal po přihrávce McGeadyho před svého strážce a chladnokrevně zakončil pod horní konstrukci brány. A nebýt skvělého zákroku brankáře Fleminga, jenž senzačně lapil pokus Venegoor of Hesselink, byl by rozdíl ve skóre ještě větší.

Celtic tak stále drží naději na mistrovský titul. Gretně po dnešní prohře stačí k jistému sestupu ještě jedno takovéto zaváhání.

Autor: Petr Páral

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V problémech se zmítající a jistý sestupující tým Gretny nebude pro nabuzený Celtic vážnější překážkou. Celtic musí odčinit poslední nezdary a Gretna mu přichází do cesty v nejlepší možnou dobu. Na obrat je to ideální zápas. Zároveň bude záležet na stavu hrací plochy, jestli umožní kombinaci či ne. Tip 0:3.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele