o titul, 34. kolo
20.04.2008 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Hibernian FC 1:1

Souboj dvou sousedů v tabulce skotské ligy skončil nerozhodně. Dundee United remizovalo s Hibernianem 1:1. V 57. minutě poslal hosty do vedení Dean Shiels, o čtyři minuty později vyrovnal z pokutového kopu Noel Hunt.

Navzdory herní převaze, kterou Hibs po dobu celého zápasu měli, se do větších příležitostí dostávali spíše United. Po opatrném začátku se do první příležitosti dostal po přímém kopu Christiana Kalvenese domácí útočník Noel Hunt. Jeho hlavičku ale brankář Andrew McNeil zneškodnil. Do vedení se mohlo Dundee dostat za dalších pět minut, ale Hunt při zakončení narazil do svého spoluhráče Marka De Vriese a z šance tak nic nebylo. Ve třinácté minutě se ke slovu dostal i hostující tým, když dobře kopnutý rohový kop Merouanea Zemmamy hlavičkoval nad bránu Martin Canning. Chvíli před poločasovou přestávkou byl v hlavní roli opět Zemmama, jenž z třiceti metrů prověřil pozornost gólmana domácích Lukasze Zalusku. V zápětí na druhé straně hřiště sklepl dlouhý míč Hunta De Vries pro nabíhajícího David Robinson, ten ale pálil vedle.

I přes velké množství šancí, které si Dundee vytvořilo, se do vedení dostali hosté z Edinburghu. Deset minut po přestávce předvedl Dean Shiels parádní sólo a chladnokrevně poslal míč kolem Zalusky do brány.

Vedení Hibernianu trvalo pouhé tři minuty, jelikož hostující hráč Thierry Gathuessi stáhl na zem v pokutovém území De Vriese a rozhodčí nařídil penaltu. K míči se postavil Noel Hunt a vyrovnal na 1:1. Čtvrthodiny před koncem zápasu měl hibernianský útočník Steve Fletcher dvě možnosti poslat Hibs znovu dovedení. Ani jedna z jeho střel však brankou neskončila a tak se oba dnešní soupeři rozešli už po čtvrté v této sezóně smírně.

Díky této remíze zůstala čtvrtá a pátá pozice v tabulce Scottish Premier League beze změn.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeju to Dundee Utd. ! Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec dělba bodů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele