základní část, 20. kolo
29.12.2007 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Gretna FC 3:0

Celtic v domácím prostředí nezaváhal a outsidera soutěže Gretnu porazil 3:0. O góly se postarali Scott McDonald, Scott Brown, Aiden McGeady.

Na vítězství se však favorit velmi nadřel a v defenzivě ho podržel brankář Arthur Boruc, který po zotavení se z operace kolena nastoupil o zápas dřív, než se čekalo. Polský gólman měl totiž zasáhnout až do městského derby proti Rangers.

Jako první přitom mohla skórovat Gretna, ale střelu z kopaček Nickyho Deverdicse gólman Boruc lapil. Poté se z dvaceti metrů do míče opřel Gavin Skelton, ale ani jeho pokus neskončil v bráně. Skóre neotevřel ani Allan Jenkins, který pálil ze šesti metrů po přímém kopu Evana Horwooda. Ve 35. Celtic zavelel k prvnímu útoku a hned z toho byl gól. Boruc dlouhým výkopem našel Venegoor of Hesselinka, který prodloužil na McGeadyho. Ir záhy vybídl Scotta McDonalda, který z 18 metrů střelou k tyči poprvé překonal hostujícího brankáře. Podruhé se skóre měnilo čtyři minuty po přestávce. McGeady a Gary Caldwell zakombinovali a poslali přihrávku Scottu Brownovi, jenž podobnou střelou, jako v první půli předvedl Australan, zvýšil na 2:0. V poslední minutě zápasu upravil ještě výsledek Aiden McGeady. Irský rychlík vyslal z 20 metrů tvrdý projektil, který na malém vápně před brankářem Tony Caigem ještě tečoval McGuffie. Střela tak změnila směr a Caig byl bez šance.

Celtiku se generálka na velké derby vydařila, zato Gretna bude muset na tento zápas rychle zapomenout a svou pozornost upnout na úterní střetnutí s Falkirkem, jenž bude pro nováčka mnohem důležitější.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná záležitost ! Tip 4:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele