o titul, 34. kolo
19.04.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Aberdeen FC 1:0

Celtic zvládl vstup do skupiny o titul na jedničku. Před domácím publikem si poradil s Aberdeenem v poměru 1:0. Střelcem vítězného gólu se stal řecký útočník Georgios Samaras.

V základní sestavě na postu středního obránce se podle očekávání objevil místo potrestaného Garryho Caldwella guinejský reprezentant Bobo Balde.

Pokud si chtěl domácí tým udržet reálnou šanci na zisk mistrovského titulu, musel dnes bez podmínečně vyhrát. V páté minutě to ale vypadalo, že do vedení půjdou Dons, když Scott Severin vystřelil z hranice velkého vápna. Míč se odrazil od jedné tyče do druhé a následně do rukavic brankáře Boruce. Fanoušci Celticu si tak výrazně oddechli a o tři minuty později se začali radovat z gólu, který však pro ofsajd, ve kterém se zakončující Georgios Samaras nacházel, nebyl uznán. Ve 26. minutě zahrozil z velkého vápna po přihrávce Nakmury Barry Robson, jeho pokus mířil ale vedle. Za další dvě minuty si ze střelou Aidena McGeadyho lehce poradil gólman Aberdeenu Langfield. Potom zahrozil po rohovém kopu domácí tým, hlavičce Considineho však scházel potřebný směr.

V úvodu druhého dějství Celtic přitlačil na pilu a hostující tým evidentně nestíhal. V padesáté třetí minutě prozkoušel Langfieldovu pozornost střelou z ostrého úhlu Scott McDonald, poté pálil vedle McGeady. Za další dvě minuty se už domácí tým branky dočkal. Na Robsonův přímý volný kop si na bližší tyči naběhl Georgios Samaras a střelou pod břevno nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci. Celtic v průběhu celé druhé půle na hřišti dominoval, v další šanci se ocitl McDonald, Langfield však jeho střelu lapil.

Celtic se díky této výhře dostal po dlouhé době do vedení Scottish Premier League. Druzí Rangers hrají tento týden skotský pohár a tak budou mít oproti zelenobílým ještě tři zápasy k dobru.

Autor: Petr Páral / celticfc.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic hještě budou živit trochu naděje na titul, ale nesmí zaváhat ! Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Aberdeen FC se držel statečně, ale nakonec nemá bohužel ani bod ! Škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele