základní část, 21. kolo
02.01.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Inverness Caledonian Thistle 1:0

Velmi vyrovnaný zápas sledovali diváci na Pittodrie Stadium. Domácí Aberdeen nakonec Inverness udolal, když jediný gól utkání vstřelil v 83. minutě z penalty Nicholson.

Aberdeen vstoupil do zápasu povedenou akcí, Sone Aluko našel Smithe, který ale nedokázal z dobré příležitosti vytěžit vedoucí gól. Smith měl i druhou šanci v zápase, když zkoušel dalekonosnou střelu, se kterou měl Fraser problémy, ale míč vyrazil. Scott Severin zkoušel o chvíli později střelu z úhlu, ale mířil mimo bránu. Aberdeen měl velké šance, nedokázal je však proměňovat. Velkou šanci měl i Lee Miller, po jeho hlavičce stál Fraser na správném místě. Inverness se probudil a ocitl se také v několika šancích. Hastings mířil nad Langfieldovu bránu. Do další příležitosti se dostal Miller, tentokrát mířil vedle a Fraser nemusel zasahovat. O chvíli později Smith jen těsně nedosáhl na centr od Alukeho.

Inverness se znovu zvedl a Langfield měl co dělat, aby vyrazil dvě rychlé střely Iana Blacka. Marius Niculae zkoušel střelu zdálky, Langfield ale znovu zachránil Aberdeen skvělým zákrokem. Velkou šanci měl o pár minut později i Bayne, Langfield ale ukazoval své brankářské schopnosti a nepustil za sebe ani jeden míč. První půle patřila Aberdeenu, druhá Invernessu, jemu se však také nepodařilo vstřelit vedoucí branku. Trest přišel v 83. minutě. Tokely fauloval v pokutovém území Millera a byla nařízena penalta. Tu s přehledem proměnil Nicholson a zajistil Aberdeenu všechny body za vítězství 1:0.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeji domácím, aby plně zabodovali, potřebují se dostat v tabulce výš. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec domácí se štestím. Ale to se taky počítá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele