základní část, 30. kolo
15.03.2008 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Gretna FC 3:0

Na Pittodrie Stadionu nedošlo k žádnému překvapení a domácí Aberdeen si po vítězství 3:0 nad Gretnou odnáší z utkání všechny tři body. Branky obstarali Chris Maguire, Lee Miller a Barry Nicholson.

Aberdeen začal velice aktivně a už ve druhé minutě se do příležitosti dostal po přihrávce Jeffreyho de Visschera Lee Miller, jeho střela však hostujícímu brankáři Arturu Krysiakovi žádný problém nenadělala. Následujících dvacet minut hry Gretny odráželo její současné problémy uvnitř klubu. Hra hostů byla velice bezmyšlenkovitá, bez nějakého nápadu. Další pokus domácího útočníka Millera zneškodnil opět Krysiak. Největší šance hostujícího týmu přišla ve třicáté minutě, když Ryan Baldacchino našel na bližší tyči dobře postaveného Bena Wilkinsona, jeho pokus ale skvěle lapil Derek Soutar. Poprvé se mohli příznivci Aberdeenu radovat z gólu ve čtyřicáté minutě. Po spolupráci de Visscher a Barryho Nicholsona se do zakončení dostal Chris Maguire, jenž nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci.

Ve druhé minutě druhého dějství opět Aberdeen vystrašil hostující defenzívu. Lee Miller vyslal do útoku Scotta Severina, který ránou z dvaadvaceti metrů netrefil Krysiakovu svatyni. V 71. minutě se Aberdeen dostal už do dvoubrankového vedení. Lee Miller posunul míč na Fostera, jenž se vyhnul ofsajdové pasi a sám se řítil na hostujícího brankáře, ten domácího hráče poslal k zemi a rozhodčí Dougie McDonald nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Lee Miller a propálil hostujícího gólmana. O dvě minuty později pečetil vítězství domácích na 3:0 Barry Nicholson, jenž poslal míč, po spolupráci Soneho Aluka a Steva Lovella, do horního rohu brány.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Měla by to být jasná 1. Gretna se zmítá v existenčních potížích a hráči budou mít určitě v hlavě i tyto nemilé věci, pokud samozřejmě vůbec na Pittodrie Stadium dorazí. Tip 3:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele