Baráž o Primeira Ligu Portugalsko - Baráž o Primeira Ligu

odveta
11.06.2023 21:15 CET
2 : 1
2:3 pen.
(1:1, bez prodloužení)

Reportáž

Radost hráčů Estrely (© B24)

Primeira Liga bez ostrovních celků: Marítimo v odvetě baráže nezvládlo penalty s Estrelou

Po pádu Santa Clary z Premiera Ligy se nakonec poroučí z portugalské nejvyšší soutěže také druhý ostrovní celek, a to Marítimo. Ani Azory, ani Madeira tak od příští sezóny nebudou mít účastníka mezi elitou. Domácí sice v odvetném střetnutí baráže na poslední chvíli, až v šesté minutě nastavení druhého poločasu, oddalovali výpadek, stejně jim to však nebylo nic platné.

Ve 12. minutě se jako první ozvala družina z Funchalu, a to prostřednictvím Félixe Correiy, který napřáhl z hranice šestnáctky, nicméně zamířil nakonec pouze vedle brány. O pár minut později se již každopádně Marítimo přece dočkalo přesného zásahu. Geny Catamo ve středu pole přiťukl míč nakrátko Brunovi Xadasovi, ten levačkou napřáhl ze střední vzdálenosti a nacílil střelu přesně do spodního rohu brány.

Jenže tenhle neúspěch hosty na kolena nepoložil. A ve 26. minutě vyrovnali pro ně nepříznivý stav. N'do ještě hlavičkoval do břevna, balón se každopádně po velkém závaru odrazil k čáře brankového území, odkud tvrdě propálil vše, co mu stálo v cestě, číhající Miguel Lopes. Ještě do přestávky se pak snažil dostat Marítimo zase do sedla Félix Correia, ani tentokráte ale jeho pokus z větší vzdálenosti přesný nebyl. A když už se podařilo dopravit merunu za brankovou čáru Andrému Vidigalovi, usvědčil ho VAR z titěrného ofsajdu.

I ve druhém poločase se Estrela snažila především o hájení průběžného nerozhodného výsledku, který jí zaručoval postup do nejvyšších pater. V 55. minutě měla velké štěstí, že Geny Catamo po parádním centru od Vala Soarese z blízkosti z vyložené pozice trefil jenom tyčku. V 64. minutě se domácí dožadovali nařízení pokutového kopu, avšak podnikající Paulinho v soupeřově šestnáctce vlastně upadl na zem jenom proto, že hlavou narazil do té od bránícího Joaa Reise.

Hosté pomalu a jistě začínali slavit obrovský sukces, jenže šestá minuta nastavení nakonec jejich radost tvrdě smazala. Už v 89. minutě nebyl daleko od vstřeleného gólu střídající Ramírez, avšak jeho hlavičku zlikvidoval gólman Bruno Brígido. Nakonec amadorský muž v rukavicích kapituloval krátce před koncem základní hrací doby. Ramírez se tentokráte po pasu z pravé strany od Cláudia Wincka již v koncovce nezmýlil a hlavou zdárně skóroval.

Ačkoli se oba týmy během prodloužení snažily o nalezení cesty za úspěšným rezultátem, o osudu prostě musel rozhodnout až penaltový rozstřel. V něm nakonec měli pevnější nervy hráči klubu z lisabonského předměstí, na jejich straně se totiž netrefil pouze Aloísio Genézio. V dresu O Maior das Ilhas naopak selhali hned tři střelci z pěti, a to Diogo Mendes, Ramírez, hrdina ze závěru druhého dějství, a Félix Correia, který až na tento moment obecně prožíval slušný mač.

Autor: Patrik Sandev / vsports.pt

Komentáře (12)

Přidat komentář
Nieuwendyk

Maritímo musí kua

Reagovat
oli9

Musí

Reagovat
Nieuwendyk

Dementi nedali tři penalty

Příští rok se mi tam na druhou ligu úplně nechce

Reagovat
Seydou Doumbia

žiješ tam?

Reagovat
Nieuwendyk

To žel ještě ne, ale každej rok jsem tam minimálně měsíc. Funchal je úžasnej a celá Madeira je TOP.

Opusť někdy město na soutoku dvou řek a určitě naburácej na Ostrov věčnýho jara

Reagovat
Seydou Doumbia

Rád bych se tam jednou podíval. Jinak hezký

Reagovat
oli9

pecka

kdy tam jezdíš ?

Já byl jenom jednou, ale nejlepší země , místo co jsem zatím navštívil.....i Když po měsíci musíš znát snad všechno....ale ráj

Reagovat
FC Porto FC

Velká škoda že v lize nebude Maritimo ani Nacional

Reagovat
noustres

Ale prdlačky.

Reagovat
Nieuwendyk

Je to škoda a ty jsi blbeček.

Nebude tam ani žádný jiný ostrovní tým

Reagovat
noustres

Reagovat
Nieuwendyk

Je to škoda. Sice ten fotbal nebyl jako nic excelentního, ale dycky bylo plno a super atmo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele