semifinále
01.03.2017 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - SBV Vitesse 1:2

Hráči Arnhemu dokázali potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Sparty Rotterdam a po vítězství 2:1 postoupili do finále národního poháru, kde se utkají s Alkmaarem. Hosté se dostali do finále KNVB Beker po dlouhých sedmadvaceti letech a dosáhli tak na velký úspěch. O jejich vítězství rozhodl dvěma brankami jednadvacetiletý anglický záložník Lewis Baker, který tak v letošní sezóně skóroval podesáté a vzápětí pojedenácté.

Baker hostuje v Arnhemu z anglické Chelsea a svůj první gól středečního večera vsítil z první vážnější akce po necelé čtvrthodině hry. Po autovém vhazování převzal balón na pravé straně a posunul si ho blíže do středu. Poté se odhodlal ke střele z dobrých pětadvaceti metrů a jeho tvrdý pokus propadl Kortsmitovi do sítě, brankář Sparty si tento moment za rámeček určitě nedá. V následujících minutách se hrálo vyrovnaně z obou stran bez gólových příležitostí.

Další nebezpečí se zrodilo až po hodině hry, kdy po přímém kopu z levé strany a následné hlavičce vytáhl famózní zákrok gólman Room, jenž vyrazil míč před sebe. Vzápětí se dostal k dorážce Pušič, ovšem ten trestuhodně zamířil mimo tři tyče. V 72. minutě dobře zpracoval balón Miloš Rashica a mezi dvěma protihráči mířil k pravé tyči, kterou minul vskutku jen o několik decimetrů. Ihned na to se podruhé prosadil Baker.

Ten využil nádherné přízemní kombinace a závěrečného přistrčení patou od Rashicy, z hranice šestnáctky pak propálil Kortsmita. Rotterdamskému celku svitla naděje na bodový zisk v 75. minutě, do vlastní sítě totiž zamířil Guram Kašia. Gruzínský obránce se po centru Goodwina z levého křídla snažil odkopávat do bezpečí, ale míč tečoval špičkou kopačky a ten se nakonec snesl do bližšího horního rohu za záda zkoprněného Rooma.

V 78. minutě mohl definitivně odrazit nápor Sparty aktivní Rashica, jenž svou utěšenou střelou orazítkoval tyč. Ve zbývajícím průběhu se domácí snažili vytvořit tlak, jenomže Vitesse skvěle bránilo a soupeře již k ničemu nepustilo. I přes neúspěch se musí připravit na nedělní rotterdamské derby s Feyenoordem a budou bojovat o důležité body potřebné k záchraně, Arnhem zavítá na půdu Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele