finále
24.04.2016 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Feyenoord skolil Utrecht a podvanácté vyhrál KNVB Beker

Feyenoord poprvé od roku 2008 vyhrál Nizozemský pohár, celkově už dvanáctý ve své historii, a zajistil si zároveň přímou účast v základních skupinách Evropské ligy pro příští sezónu. Na vlastním stánku De Kuip, který ale mohl být rotterdamskými fanoušky obsazen jen z poloviny, v napínavém finále přetlačil Utrecht těsně 2:1.

Tým kouče Giovanniho van Bronckhorsta se v první půli prezentoval o něco lépe. Ani s pouhými třemi obránci van Beekem, Botteghinem a Kongolem nevypadal nijak zranitelněji, a když už se nějaká rozehrávka nepodařila, zachránil vše dobře pracující záložník Karsdorp. Utrecht, který zahrozil poprvé až minutu před přestávkou díky Hallerovi, jinak mlčel.

Do jakési první šance se Feyenoord dostal díky velké hrubici soupeře, najednou se Kramer ve 13. minutě objevil sám v šestnáctce a chtěl si vymodlit faul na brankáři Bednarekovi, jenže upadl dost okatě, takže sudí Kuipers na penaltu neukázal. Ve 42. minutě se už van Bronckhorstovi muži ujali vedení.

Kuijt poslal jemný oblouček z pravé strany na zadní tyč, kde Kramer nevyslal na bránu nijak prudkou hlavičku, ovšem Bednarek jí na brankové čáře nakonec zastavit nedokázal. Utrecht každopádně ve druhé půli zabral. A pro favorizovanější De Trots van Zuid začal představovat opravdu tvrdý oříšek.

V 51. minutě bylo srovnáno. Po přímém volném kopu se balón odrazil v pokutovém území k nohám Leeuwina, který ihned z první poslal střelu přesně k tyčce. Najednou Feyenoord hodně znejistěl a na trávníku nijak nedominoval. V 73. minutě zahrozil ze standardky Toornstra, ovšem Bednarek dokázal zasáhnout, ani Botteghin z dorážky neuspěl.

Zbývalo patnáct minut do konce, slovo si najednou vzal Elia, vnikl do vápna, narovnal si míč na pravačku a usměrňoval ho na bližší tyčku. Utrechtský strážce třech tyčí Bednarek na tuhle střelu nedosáhl, a i když narazila o brankovou konstrukci, odrazila se nakonec od zad nešťastného muže v rukavicích a za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / feyenoord.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

5:2

Reagovat
Realita

De Kuip je vyloženě neutrální půda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele