2. kolo
25.08.2008 20:15 CET
2 : 1
(?:?)
statistiky zápasu nejsou k dispozici

Reportáž

Ve šlágru druhé Bundesligy triumfoval Kaiserslautern

Šlágr druhého kola 2. Bundesligy nabídla pondělní dohrávka, v níž se utkaly dva tradiční účastníci nejvyšší soutěže. Kaiserslautern doma přehrál hosty z Norimberku a díky brankám Dicka a Jendriška se může radovat, za FCN totiž po pauze stačil Boakye pouze snížit.

"Ďáblové s Betzenbergu" byli od prvních sekund hnáni do útoku svými výbornými fanoušky, kterých se na tomto zápase sešlo takřka 35 tisíc, a aktivní hrou si na Norimberku brzy vytvořili tlak. Nejprve zahrozil střelou Džaka a krátce po něm hlavičkou Jendrišek, gólman Schäfer však odolal. Jinak tomu ovšem bylo ve 22. minutě, kdy Pinola na hranici pokutového území fauloval Dicka, ze zprvu zamýšlené penalty nakonec byl "jen" přímý kop, přesto domácí udeřili. Střelu Paljiče dokázala obrana hostí zblokovat pouze k Florianu Dickovi, jenž levačkou uklidil míč do sítě – 1:0.

Přes vedoucí gól produkovali i nadále domácí ofenzivní podívanou. Ve 34. minutě Džakův přímý kop neočekávaně nikdo netečoval a Schäfer se musel činit, aby balon vyrazil alespoň do břevna. Dvě minuty nato však vysunul Džaka vpřed Erika Jendriška, který si poradil jak s bránícím Goncalvesem, tak i s vybíhajícím Schäferem a do prázdné branky zvýšil na 2:0.

Hráči Norimberku byli jako opaření a do poločasu mohli inkasovat ještě dvakrát. Zachránil je však Raphael Schäfer, který si nejprve poradil se samostatným únikem Jendriška a minutu před pauzou i s nebezpečným přímým kopem v podaní excelentního Anela Džaky.

Do druhé půle vstoupili hosté poněkud aktivněji a již po dvou minutách snížili. Vittek sice svoji šanci prováhal, následně však našel centrem na zadní tyči Isaaca Boakyeho a ten z voleje prostřelil Sippela – 2:1. Norimberk se poté oproti očekávání stáhl a více ze hry měli opět domácí "Rotten Teufeln", mnoho útočných výpadů ovšem také nepředvedli.

Až v 76. minutě přišla další šance domácích, po hrubce Pinoly se dostal k míči Reinert, jeho pokus ale proti pozornému Schäferovi neměl šanci. Hosté potom přece jen vyvinuli tlak, šanci na vyrovnání si vytvořili pouze jednu, zato však obrovskou. Sám před Sippela se dostal střídající Mintál, ze čtyř metrů však trefil pouze boční síť a domácí tak zasloužené tři body uhájili.

Po dvou kolech druhou nejvyšší soutěž vedou dva falcké celky. Společně s Mainzem tedy první místo okupuje právě Kaiserslautern, který v minulé sezoně do posledního kola bojoval o přežití. Loni prvoligový Norimberk je zatím až na osmé příčce.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (19)

Přidat komentář
fantomas

Jendříšek je Čech?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

nepáči sa mi že mu tam pcháš mäkčeň na r

Reagovat
Arne

On o tom nevěděl, že je to Slovák, česky by to bylo "Jendříšek"... Já jsem zase až do této chvíle nevěděl, jak se ten hráč správně píše.

Reagovat
smazaný uživatel

jendrisek je slovak

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Jendříšek nie, videl si niekedy Slováka s mäkčeňom na R?!

Reagovat
Arne

Je to Slovák... Takže Jendríšek je to správně?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Jendrišek.

Reagovat
Arne

Jj, už jsem si to našel na slovenský wikipedii...

Reagovat
smazaný uživatel

Inak sorry za buzeráciu

Reagovat
havrys99

Pinola na středu???

Reagovat
Arne

Nene, to mě jenom zase vyjedbali na fck.de, já jsem tu sestavu jen bezmyšlenkovitě zkopčil...

Hrál normálně levýho beka, ale dost tam hořel...

Reagovat
havrys99

jo byjo, já si zas neuvědomil, že je to v hrozně případech přeházený...

Reagovat
Shevchenko

Zůstal Charisteas v Norimberku nebo odešel?

Reagovat
Arne

Stále tam je, ale řekl bych, že asi nezůstane, maj o něj zájem Hull a Stoke.

Reagovat
Xavi8

Jendríšek za 2 zapasy 3 goly a to hral dokopy cca 110 min dobra bilancia

Reagovat
smazaný uživatel

Inak chcem sa podakovať autorovi za článok, rád si prečítam o druhej nemeckej lige...

Reagovat
Arne

Není za co... Byla to pouze nárazovka, ale když se bude hrát zase někdy hodně kvalitní pondělní dohrávka, tak to napíšu znovu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele