semifinále
24.01.2017 21:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 1:4

Možná až nečekaně snadno si PSG vedl na půdě Bordeaux, které kvůli tomuto zaslouženému neúspěchu přišlo o svou sérii pěti zápasů neporazitelnosti. Hosté si za svým pátým postupem do finále Coupe de la Ligue v řadě došli především v poslední třetině utkání. Dvakrát se trefil Edinson Cavani, shodný počet přesných zásahů zaznamenal též Ángel Di María.

Domácí výsledkově drželi krok se svým soupeřem pouze hodinu. Edinson Cavani následně během čtrnácti minut vsítil dvě branky, tedy celkově v této sezóně svou dvacátou sedmou a dvacátou osmou napříč všemi soutěžemi, a vítězství, pro pařížský celek už šesté za sebou, následně pečetil na závěr Ángel Di María.

Byli to Les Girondins, kdo si vytvořil svou první šanci, v 5. minutě se ve slušné pozici objevil Malcom, jenže koncovka mu nevyšla podle jeho představ. Naopak na druhé straně Ángel Di María v 19. minutě zahrál přímý volný kop parádně, zakroutil balón přes zeď, a usměrnil ho přesně pod břevno, kam se brankář Prior jen marně natahoval.

Bordeauxský muž v rukavicích se poté vyznamenal proti Matuidimu, jehož z blízkosti dokázal vychytat, Lucas Moura pak odmítl navýšit vedení, neboť pálil jen mimo. Ve 32. minutě bylo srovnáno. Malcom poslal jemný oblouček do šestnáctky, Kamano pak sklepl míč pro Diega Rolána, jenž snadno zamířil do odkryté brány.

PSG inkasoval vůbec poprvé v novém roce, celkem v pěti zápasech v řadě se mu dařilo udržet čisté konto. Každopádně svému protivníku se nakonec krutě pomstil. V 60. minutě Lucas Moura poslal kolmici za obranu na nabíhajícího si Edinsona Cavaniho, jenž se zbavil obránce Palloise, a střelou od břevna navrátil svému týmu vedení.

Zhruba čtvrthodinu před koncem Uruguayec zužitkoval po několika odrazech centr z rohového čtvrtkruhu od Ángela Di Maríy a z blízkosti neměl problém zacílit. O finalistovi bylo vlastně již rozhodnuto, nicméně Ángel Di María se neostýchal skórovat ještě jednou, to když jeho táhlý pokus zpoza vápna skončil u vzdálenější tyčky.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele