semifinále
04.02.2015 21:00 CET
0 : 0
6:7 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

AS Monaco - SC Bastia 0:1p

Teprve podruhé v historii si Bastia zahraje o titul z Coupe de la Ligue. V semifinálovém klání totiž dokázala venku porazit Monako po thrillerovém penaltovém rozstřelu a o cennou trofej si to rozdá s PSG. Finále se odehraje jako již tradičně v hlavním městě Francie na Stade de France zhruba v polovině dubna.

Monako zpočátku udávalo tempo hry, Bastia naopak jako by jen vyčkávala, co samotný průběh utkání nabídne. Ve 22. minutě si domácí vytvořili první vážnější šanci. Joao Moutinho vyslal Germaina do běhu, ten pak prostrčil balón doleva na Berbatova, jehož tutovku dokázal skvěle eliminovat brankář Aréola.

Na druhé straně se dvě minuty před přestávkou dostal do šestnáctky Sio, ten ovšem brankáře Stekelenburga svým pokusem nepřekonal. Po půlhodině hry mimochodem kouč Leonardo Jardim musel vyřešit situaci v sestavě po zranění Wallaceho, a tak Toulalan se musel stáhnout dozadu, střídající Dirar se posunul napravo a Fabinho do zálohy.

V první půli se vlastně kromě těchto střípků nic zásadního již nestalo. Avšak ani druhý poločas nakonec o postupujícím nerozhodl. V 58. minutě si Martial vyměnil míč s Berbatovem, ten se následně dostal k Joaovi Moutinhovi, jenž zamířil těsně vedle. Bastii pak vyšla závěrečná pasáž a vytvořila si hned dvě šance.

ASM přitom dvakrát propadl v defenzívě hlavně kvůli Dirarovi. V 76. minutě zbytečně ztratil balón, takže se k němu dostal Palmieri, ten pak vybídl Squillaciho, jenž však nebyl úspěšný v koncovce. V 82. minutě Dirar neuhlídal Palmieriho, který po Boudebouzově centru hlavičkoval do Stekelenburga.

V prodloužení oba týmy nehrály nijak defenzivně, ani jeden z nich nechtěl připustit penaltové drama. Ve 110. minutě neuspěl v koncovce Ongenda, o tři minuty později ten samý hráč poslal centr na Sia, který taktéž minul. Ve 118. minutě Joao Moutinho na druhé straně poslal svou střelu z přímého kopu těsně nad.

O osudu tak musely rozhodnout kopy z pokutové značky. Ačkoli Gillet a Sio neproměnili druhou a třetí penaltu Bastie, korsický celek nakonec zachránil výtečný Aréola, který v páté sérii dokázal zlikvidovat Joao Moutinha. V té druhé již mimochodem neuspěl Bernardo Silva, jenž pouze přestřelil.

Rozhodlo se tedy až v sérii s pořadovým číslem devět. Dirar, jenž neodehrál příliš povedené utkání, poslal svůj pokutový kop do břevna, zatímco Squillaci byl na druhé straně neomylný. Bastia tak může stále živit svůj sen, aby do své celkem zaprášené vitrýny přidal poprvé od roku 1981 další cennou trofej.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

6:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele