čtvrtfinále
28.02.2023 21:10 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavy Jeffinha (© AFP)

Do semifinále Francouzského poháru proklouzl Lyon, Grenoble statečně vzdoroval

Lyon se stal prvním semifinalistou Coupe de France. Je však nutno podotknout, že Grenoble, účastník Ligue 2, neodvedl proti svému lokálnímu rivalovi vůbec špatný výkon. Olympique sice potvrdil roli favorita, a to díky trefám Bradleyho Barcoly a Jeffinha z první půle, určitě ale nesepisoval snadnou domácí úlohu. Hosté nakonec po pauze jen snížili Aminem Sbaïem.

GF38 rozhodně nevstoupilo do utkání vůbec špatně, už v 5. minutě prověřil Phaëton svou střelou připravenost gólmana Anthonyho Lopese, ten každopádně zasáhnout uměl. V 10. minutě se naopak na druhé straně nezjevil ve špatné možnosti Cherki, jenže jeho zakončení postrádalo přesnost, a tak skončilo pouze nad brankou.

Ve 21. minutě se ještě netrefil ani Cherkiho spoluhráč Jeffinho, tomu totiž míč vůbec nesedl na kopačku, takže zamířil pouze do zámezí, avšak o tři minuty později již prudký centr od Tagliafica u bližší tyče zužitkoval hlavou Barcola. Balón po jeho teči zaplul přesně až na vzdálenější tyčku.

Grenoble mohl velmi záhy srovnat účty. Ba se najednou objevil zcela sám před Anthonym Lopesem, Les Gones přitom právě on uchránil od inkasování díky svému včasnému výběhu proti svému soupeři. Kdyby se v tuhle chvíli měnilo skóre, možná by se zápas upínal jiným směrem.

Jenže Lyon ve 38. minutě zaznamenal druhý přesný zásah, na který pak už stačil jeho rival z Auvergne-Rhone-Alpes reagovat pouze jednou. Dvougólový náskok zařídil domácím Jeffinho, jenž si naběhl na kolmici od Tagliafica, ukázal, jak rychlý umí být, a bleskově vběhl do pokutového území, odkud pak hravě překonal gólmana Sallese.

Jak už bylo zmíněno, hosté v 74. minutě stlačili manko na rozdíl jedné branky, další merunu za svá záda už nicméně Anthony Lopes nepustil. Vypálit se zhruba čtvrthodinku před koncem chystal Sanyang, a ačkoli mu bránící Caqueret míč odpálil, pouze k nohám Sbaïe, který umně zakličkoval a pohotově zacílil za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele