semifinále
02.03.2022 21:15 CET
2 : 2
4:2 pen.
(1:1, bez prodloužení)

Reportáž

Samuel Moutoussamy (© AFP)

Druhým finalistou Coupe de France je Nantes, po penaltách skolilo Monaco

Proti Nice, které v úterý skolilo v prvním semifinále bez problémů Versailles, si o triumf ve Francouzském poháru zahraje Nantes. To uzmulo již svou osmou domácí výhru v posledních devíti utkáních, a to včetně Coupe de France, a po lépe zvládnuté penaltové bitvě přešlo dál přes Monaco. V normální hrací době byly k vidění celkem čtyři branky, dvě na každé straně.

Sotva rozhodčí Bastien hvízdl do píšťalky na znamení zahájení duelu, že se Kolo Muani zjevil v první větší šanci, vlétl do šestnáctky a odtud vypálil levačkou, avšak jeho pokus zablokoval Sidibé. Na druhé straně se naopak snažil změnit bezgólový stav Ben Yedder, nicméně jeho zakončení bez větších obtíží zachytil domácí gólman Descamps. Ve 12. minutě už přece došlo na první úpravu v průběžném skóre. Vanderson z levé strany rozehrál standardku centrem do šestnáctky, na bližší tyčce vyhledal Maripána, který hlavou pohotově zacílil na tu vzdálenější.

Vedení knížecímu celku ovšem nevydrželo nikterak dlouho. Kolo Muani unikl do brejku a ve snaze najít parťáka Simona přihrál doleva, a i když svého spoluhráče nakonec nenašel, vlastně ani nemusel, neboť bránící Sidibé zachytil balón tak nešikovně, až ho poslal za záda vlastního brankáře Nübela. Po obrátce se snažil zaznamenat další přesný zásah Kanárků stále aktivní a hladový Simon, nicméně jeho střelu na bližší tyčce vychytal Nübel. A v 74. minutě už Nantes výrazně nakročilo za postupem do další fáze. Byť se po Simonově pobídce neprosadil Kolo Muani, jehož jaksi ubránil Sidibé, s dorážkou přispěchal Moutoussamy, který lehce skóroval.

Monaco se ovšem i za nepříznivé situace nevzdalo a udělalo moc dobře. Dokázalo přesunout tohle napínavé měření sil do penaltové rozstřelu, to když od pravé lajny vyslal dlouhý pas do pokutového území z pravé strany Vanderson a Boadu, který na plac vstoupil jenom těsně před svým střídáním, v 76. minutě přesnou hlavičkoval srovnal účty. I třetí vzájemný souboj mezi těmito výběry tak skončil po devadesáti minutách remízou. Avšak teď vítěz musel být znám.

Hosté odstartovali své počínání při kopech ze značky pokutového kopu tím nejpovolanějším z nejpovolanějších, tedy kapitánem Ben Yedderem, jenomže ten na Descampse nevyzrál, a okamžitě tedy dostal své spoluhráče pod tlak. Ve třetí sérii navíc také z monackých exekutorů selhal rovněž Tchouaméni, jenž bránu přestřelil, a tak bretaňskému celku ve finále stačily na úspěch jenom čtyři zdárné penalty, které zřídili Kolo Muani, Merlin, Moutoussamy a Simon.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele