9. kolo
23.10.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Sudí promlouvá k Piccolimu (vlevo). (© AFP)

Udine se výhry znovu nedočkalo. S reakcí na Thauvinovu penaltu přispěchal v závěru Piccoli

Hráči Udinese i v devátém kole Serie A potvrdili dosavadní nelichotivou formu, když na domácí půdě pouze remizovali s Lecce 1:1. První branku slavili v úvodu druhé půle domácí, jelikož se z penalty prosadil vůbec poprvé v italské nejvyšší soutěži Florian Thauvin. Giallorossi se ovšem nevzdali a díky ráně Roberta Piccoliho z 83. minuty si došli pro zasloužený bod. Bianconeri tak zaznamenali již šestý nerozhodný duel v sezoně a od startu ročníku nadále čekají na první ligové vítězství.

Prodej elitního kanonýra Beta Udinese zjevně otřásl. Bianconeri v osmi odehraných duelech dali jen čtyři góly a i kvůli tomu stále čekali na vítězství. Slova o bídné ofenzivní bilanci domácích byla hudbou pro uši příznivců Lecce, které v posledních 11 venkovních utkáních Serie A udrželo jen jedno čisté konto. O osudu zápasu mohl výrazně napovědět první přesný zásah, Salentini totiž na hřištích soupeřů otočili skóre naposledy v červenci 2020.

Jako první zahrozili hosté. Gabriel Strefezza se s tím nepáral a tvrdou ranou protáhl brankáře Marca Silvestriho, jeho pumelice se ale vykroutila mimo tři tyče. Ani Udinese nechtělo zůstat pozadu. Za vápnem měl spoustu místa střílející Thauvin, přízemní pokus si však ve 20. minutě pohlídal Wladimir Falcone. Oba týmy stále útočily jen z dálky. Strefezza nejprve o kousek minul pravou tyč. Nadějně si počínal ve 31. minutě i Mohamed Kaba, jenže ani jeho technický obstřel nerozvlnil síť. V nastavení mohl prolomit ofenzivní trápení Bianconeri Hassane Kamara, v dobré příležitosti však mířil doprostřed branky.

Druhý poločas odstartovala nebezpečná hlavička Isaaca Successe, která mířila jen těsně nad břevno. Papriky si pokazily slibně rozjetý zápas, když ve 49. minutě Valentin Gendrey fauloval ve vápně Roberta Pereyru a nařízenou penaltu bez problému proměnil Thauvin. Lecce se snažilo co nejrychleji srovnat skóre, Udinese si však počínalo na výbornou a nepouštělo soupeře ke své brance. Úspěšný nebyl ani střídající Pontus Almqvist, jehož dravý průnik zastavil na poslední chvíli skvělým zákrokem Christian Kabasele. Nakonec domácí obrana neustála nápor hostů a v 83. minutě neuhlídala ve vápně Piccoliho, který akrobaticky procpal míč do sítě.

Udinese se tak premiérové ligové výhry v sezoně opět nedočkalo a získalo jen bod. V příštím kole se 29. října představí v Monze, Lecce o den dříve přivítá Turín FC.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele