26. kolo
25.02.2024 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Teun Koopmeiners (© AFP)

Koopmeiners pokračoval v novoroční tradici i v remízovém klání na San Siru

AC Milán remizoval ve 26. kole Serie A na vlastní půdě s Atalantou 1:1. Umění v lombardském souboji předvedl už ve třetí minutě Rafael Leao, jenž úžasné sólo zakončil parádní ranou do horního rohu brány. Radost Rossoneri ale zhatila penalta ze 42. minuty, při jejíž exekuci byl zcela suverénní Teun Koopmeiners. Nizozemec tak znovu dodržel zavedenou tradici, když se v každém ligovém duelu roku 2024, do kterého nastoupil, gólově prosadil.

Milánské AC čekalo po těžké prohře s Monzou další lombardské derby. V nejbohatším regionu Itálie tentokrát narazilo na čtvrtou Atalantu, která na Rossoneri ztrácela sedm bodů. Orobici proplouvali ligou s velkou lehkostí, když posledních pět duelů opanovali s celkovým poměrem branek 17:2. Střelecky po novém roce zářil Koopmeiners, jenž se navíc dvěma góly postaral o vyřazení červenočerných z italského poháru.

Domácí na nic nečekali a již ve třetí minutě se blýskl parádním gólem Leao. Z levé strany hřiště přešel přes dva obránce a následně místo centru zvolil technickou střelu, která zapadla do pravé šibenice. O chvíli později hlavičkoval z malého vápna Ruben Loftus-Cheek, ale mířil o kousek vedle. Tři minut před koncem poločasu dostali hosté výhodu v podobě penalty, kterou Koopmeiners proměnil střelou doprostřed.

Druhý poločas měl pomalý rozjezd, a tak bylo k vidění ohrožení branky až v 58. minutě, kdy po rychlé kličce pálil k levé tyčce Loftus-Cheek. Marco Carnesecchi ovšem předvedl jistý zákrok. Italský brankář podržel svůj tým i proti tvrdé střele, kterou vyprodukoval střídající Davide Calabria. V 68. minutě dostal dlouhý pas za obranu Christian Pulišič, ale balon netrefil ideálně a jeho pokus proletěl těsně vedle branky. Odražený míč se v 80. minutě dostal k nohám Oliviera Girouda, jehož dorážku však vyhlavičkoval na brankové čáře Davide Zappacosta.

AC Milán tak ztratil body i v dalším lombardském derby. O návrat na vítěznou vlnu se pokusí 1. března na hřišti Lazia. Atalantu čeká o dva dny dříve další výjezd na San Siro, kde ji přivítá vedoucí Inter.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele