základní část, 32. kolo
28.04.2023 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Gabriel Strefezza (© AFP)

Strefezzova penalta proti Udinese přiblížila Lecce k záchraně

Jediná trefa Gabriela Strefezzy stačila Lecce k domácí výhře nad Udinese. A zatímco Zebry dál předvádí velmi nevyrovnané výkony, Lecce se kvapem blíží k záchraně. V sotva načaté tabulce má už pětibodový náskok na pásmo sestupu.

Strefezza o sobě dal vědět už po třiadvaceti minutách, kdy vymyslel parádní pas na Oudina, jenže ten míč dokázal jen jemně tečovat vedle tyče. Do práce musel ke konci jinak nepříliš zajímavé první půle i domácí brankář Falcone. Zaměstnal ho akrobatický pokus Sandiho Lovriće, který na něj vyzkoušel efektní nůžky. A pak ho tvrdou ranou počastoval i hostující záložník Walace.

Krátce po změně stran se povedl náběh na zadní tyč osamocenému Di Francescovi, který ale hlavičkoval jen do náruče brankáře Silvestriho. Rozhodující moment celého zápasu nastal v 59. minutě. Podle domácích obránce Udogie fauloval ve vápně, což potvrdil sudímu Marchettimu i VAR. A protože si Strefezza chladnokrevně poradil s brankářem Silvestrim, bylo o vítězi nakonec rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele