základní část, 4. kolo
31.08.2022 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Yayah Kallon (© AFP)

Po pěti měsících hrálo Empoli s Hellasem znovu 1:1

Na chlup stejný výsledek jako před pěti měsíci. Empoli hrálo znovu s Hellasem 1:1 a oba celky tak prodlužují své čekání na první vítězství. Azzurri šli do vedení gólem Tommasa Baldanziho ale po změně stran měla konečné slovo nová akvizice Hellasu Yayah Kallon. Pro útočníka ze Sierry Leone je to snový debut, protože přišel na hřiště až jako střídající hráč a hned o dvě minuty později se stal hrdinou.

Lepší start do zápasu mělo Empoli, které v úvodní desetiminutovce prakticky nepůjčovalo soupeři balón. V 17. minutě pak mělo první vážnější šanci, kdy Lammers pálil z úhlu přímo do náruče Montipá. O chvíli později si vzal slovo Tommaso Baldanzi a nejprve střílel mimo tři tyče a hned nato vstřelil první gól zápasu.

A ne tak ledajaký. Z dobrých dvaceti metrů vyslal nechytatelnou jedovku, na kterou se Montipó jen marně natahoval. I další minuty patřily Empoli. Ještě v prvním poločase zaměstnal Montipá hlavičkující Luperto.

Chvíle Hellasu přišly až po změně stran. Po Lazovićově přihrávce zakončoval Lasagna a Vicario se vytasil s perfektním zákrokem. Trenér Hellasu Gabriele Cioffi se rozhodl v 67. minutě vystřídat a do hry poslal Yayaha Kallona. Byl to zlatý tah, protože právě on si o dvě minuty později zpracoval balón na prsa a skákavou přízemní střelou k tyči srovnal na konečných 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele