základní část, 33. kolo
03.05.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Luca Pairetto vyloučil Charlese Pickela (© AFP)

AC Milán doma podcenil Cremonu a po remíze se mu vzdálila Liga mistrů

Příští rok může být v Lize mistrů dost možná bez milánského AC. Rossoneri nezvládají boj o první čtyřku a doma nečekaně odevzdali body předposlednímu Cremonese. Pro hosty je remíza 1:1 na San Siru velkou vzpruhou, která je může do bojů o záchranu nakopnout. Ve druhém poločase vstřelil jedinou branku Cremony Okereke, za AC se trefil Messias.

Byl to z pohledu domácích tak trochu typický scénář. Proti papírově slabším soupeřům se Stefano Pioli rozhodl obměnit sestavu, ta se následně střelecky trápila a obvyklé hvězdy už to nedohnaly. Milán doma ztratil další "povinné" body a v boji o Ligu mistrů je to velká ztráta.

AC sice rychle vstřelilo gól, ale radost byla na San Siru zbytečná. Alexis Saelemaekers byl v době přihrávky v ofsajdu a branka neplatila. Rossoneri měli za chvíli další šance, ale brankář Carnesecchi vychytal Origiho a v gólovce neuspěl ani De Ketelaere. Nic dalšího domácí favorit už neměl a Cremonese mohlo jít do šaten výrazně spokojenější.

Trápení Pioliho svěřenců pokračovalo i po změně stran. V další vyložené šanci selhal De Ketelaere, když sám před odkrytou brankou hlavičkoval nad! Vzápětí mohli být domácí za tuto ledabylost potrestáni, ale Valeri rovněž hlavičkoval trestuhodně nad. Cremonese se dobře bránilo a Stefano Pioli musel poslat na hřiště své největší hvězdy v čele s Rafaelem Leãem. Převaha AC sice vzrostla, ale nemělo to gólový efekt.

V 77. minutě pak zažilo San Siro čirý šok. David Okereke se odpoutal od svých strážců a prostřelil Maignana. Cremonese vedlo v Miláně 1:0 a mělo zaděláno na senzaci. AC se samozřejmě hnalo dopředu a spoléhalo především na Leãa. Portugalský křídelník měl jednu velkou šanci, ale z vyložené pozice jí poslal jen do boční sítě.

AC Milán se dočkal vyrovnání až v nastaveném čase. Po faulu na Messiase stejný hráč rozehrál standardku, která se štěstím prošla do sítě. V nastavení také padla červená karta pro Pickela a drama vrcholilo. Krunićovu střelu Carnesecchi vyrazil a následný rohový kop už branku nepřinesl.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele