5. kolo
22.09.2021 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Theo Hernandez (© AFP)

AC Milán porazil Venezii 2:0

Povinnost splnil AC Milán, který se však dlouho proti Venezii nemohl prosadit. Hosté odolávali, ale nakonec favoritovi přeci jenom podlehli. V 68. minutě vstřelil rozhodující branku Brahim Díaz a osm minut před koncem přidal pojistku Theo Hernández.

Stefano Pioli se rozhodl dát prostor i hráčům, kteří tolik nenastupují a velkých změn doznala především obrana. Stoperské duo ve složení Gabbia - Romagnoli doplňovali na krajích Kalulu a Ballo-Touré.

Milánští měli od začátku více ze hry, ale o žádném drtivém tlaku nemohla být řeč. Úvodních dvacet minut dokonce nepřineslo žádnou gólovku a prakticky ani střelu na branku. Zákroky na Bennacera a Johnsena zůstaly bez odezvy, a tak první větší šanci měl až Rebić a jeho překvapivý balón proletěl nad břevnem. Chorvatský útočník pak hlavičkoval po rohovém kopu Tonaliho nad a chvíli na to pálil po narážečce s Rebićem krajní obránce Kalulu. AC Milán se v prvním poločase kýženého gólu nedočkal a Stefano Pioli nemohl být s průběhem zápasu spokojen.

AC začalo i druhý poločas lépe, ovšem obrana Venezie odolávala. Po rychlé kombinaci pálil nepřesně Tonali a i další závary před Mäenpääm se podařilo hostům uhasit. Rossoneri si utkání komplikovali a po nepříjemné teči zaměstnal vlastního brankáře Maignana Kalulu.

Bezbrankový stav vydržel na San Siru do 68. minuty. Milánu se podařila pěkná akce, při které Bennacer přenesl hru na střídajícího Thea Hernándeze, ten pak z první sklepl před branku a Brahim Díaz zblízka trefil odkrytou branku. Za stavu 1:0 pro domácí se dostal na hřiště i Pietro Pellegri, útočník AC, který přišel z Monaka.

Milánští kontrolovali hru a osm minut před koncem přidali pojistku. Povedenou akci zakončil tvrdou střelou sám Theo Hernández a z tohoto direktu už se Benátčané nevzpamatovali. AC Milán splnil povinnost a dál zůstává bez porážky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele