25. kolo
22.02.2020 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Juventus zvítězil ve Ferraře 2:1 a nadále vévodí tabulce

Dle očekávání skončilo sobotní utkání na stadionu Paola Mazzy ve Ferraře. Juventus naplnil roli favorita a po brankách Ronalda a Ramseyho zvítězil 2:1. Stará dáma si tak upevnila vedení na čele tabulky a bude doufat v klopýtnutí svých pronásledovatelů. Hosté se zároveň naladili na utkání Ligy mistrů proti Lyonu. SPAL zůstane i po tomto kole beznadějně poslední.

Když se Juventus naposledy ve Ferraře představil, byla z toho šokující porážka 1:2. Zopakovat něco podobného ale nechtěl a od začátku byl aktivnějším týmem. Ještě se sluší připomenout, že svůj tisící zápas v profesionálním fotbale odehrál Cristiano Ronaldo a patřičně to oslavil gólem.

Brankář Szczęsny byl sice první, kdo musel po střele Petagny zasahovat, ale pak už měl vše v režii Juventus. Ve 4. minutě ještě překazil Ronaldovu radost praporek pomezního a i další dvě velké šance v podání Ramseyho a Cuadrada neskončily gólem. Portugalská hvězda se prosadila ve 39. minutě a měla řekněme snadnou úlohu, protože pas Cuadrada přímo před branku byl milimetrově přesný.

Na začátku druhého poločasu měl Ronaldo další tutovku a jen skvělý zákrok Berishy nohou neznamenal odskočení na rozdíl dvou branek. Na druhé straně nedokázal dobře zakončit Valoti a nakonec přesně po hodině hry Juventus přidal druhý zásah. Dybala prostrčil balón na Aarona Ramseyho, který ho dloubl přes Berishu do branky.

Zdálo se, že Starou dámu nemůže nic vykolejit, přesto se hosté museli strachovat. SPAL totiž vstřelil kontaktní branku, když zákrok Ruganiho na Missirolu posoudil sudí La Penna jako penaltový. Andrea Petagna penaltu suverénně proměnil a pro domácí vykřesal naději. Zpět dvoubrankové vedení mohl dát Juventusu Ronaldo, ale z přímáku trefil jen zeď a o chvíli později z voleje vnější tyčku. Stará dáma se musela o výsledek strachovat až do závěrečného hvizdu. Sudí nastavil ještě dlouhých šest minut, během nich se sice dostal k hlavičce Muhammad Fárias, ale branku přestřelil a to zároveň znamenalo konec nadějí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
sankakofi

1:4

Reagovat
sankakofi

Higuain asi nie, skôr bude v základe Dybala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele