24. kolo
16.02.2020 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus porazil oslabenou Brescii 2:0 a vrátil se do čela Serie A

Juventus i bez Cristiana Ronalda porazil v domácím prostředí Brescii Calcio 2:0 a alespoň částečně odčinil předchozí nezdar ve Veroně. Ke třem bodům Staré dámě výrazně pomohlo brzké vyloučení Floriana Ayého. Hosté favoritovi nedokázali vzdorovat a po další porážce zůstávají beznadějně v sestupovém pásmu.

Utkání mělo jasného favorita, jakákoliv ztráta Juventusu by byla považována za prvotřídní senzaci. Maurizio Sarri nechal trochu překvapivě odpočívat Cristiana Ronalda, takže v útoku se vedle Paula Dybaly objevil Gonzálo Higuaín. Na straně hostí nastoupili od začátku i dva čeští fotbalisté - Aleš Matějů a Jaromír Zmrhal.

Domácí od začátku diktovali tempo a Brescia se dle očekávání spíše bránila. Novému kouči Diegu Lópezovi nadělal už v 10. minutě starosti zraněný brankář Enrico Alfonso, kterého musel nahradil Lorenzo Andrenacci. Juventus si žádné velké šance nevytvářel, přesto se už v poločase výrazně přiblížil třem bodům. Ve 37. minutě fauloval Ramseyho Florian Ayé a sudí ho ocenil už druhou žlutou kartu. Oslabená Brescia inkasovala hned vzápětí z přímého kopu, který skvěle zakroutil Paulo Dybala. Argentinský playmaker se přihlásil o slovo i o pár minut později, kdy volejem protáhl Andrenacciho. Juventus měl v závěru poločasu už velkou převahu, ale další branku zatím nepřidal.

Po změně stran to byl zase Andrenacci, který pacifikoval hlavičku Bonucciho. Juventus se sice tlačil dopředu, chtěl vstřelit pojistku, ale Brescia i v početní nevýhodě velice dobře bránila. Definitivně hotovo bylo až čtvrthodinu před koncem, Cuadrado si ve vápně narazil s Matuidim a zblízka přesně zakončil. Juve pak mělo ještě další tři tutovky, které buď pochytal hostující brankář nebo skončily těsně vedle. Juventus porazil Brescii Calcio 2:0 a vrátil se do čela Serie A.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele