3. kolo
10.09.2017 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Atalanta otočila utkání se Sassuolem

Atalanta si nakonec poradila se Sassuolem a slaví cenné vítězství. Bylo to pro ni hodně náročné, protože musela od začátku dotahovat branku Stefana Sensiho. To ale nakonec díky trefám Corneliuse s Petagnou zvládla a bere tři body.

Atalanta doma přivítala návštěvu ze Sassuola a trenér Gasperini od začátku věděl, že to nebude lehké utkání. Odpovídala tomu i sestava, do níž zařadil opory jako Tolóie, Castagneho, Caldaru, Gosense, Gómeze, Iličiće, de Roona či Cristanteho. Útočnou linii nevedl Andrea Petagna, nýbrž Andreas Cornelius. Hosté spoléhali na Consigliho, Cannavara, Acerbiho, Lirolu, Magnanelliho, Sensiho, Falcinelliho a samozřejmě Berardiho.

Úvod hodně opatrný, bez lehkosti či elegance. Sassuolo útočilo hodně po stranách, kde řádí mimo jiné bek Pol Lirola. Mladý obránce se vydal kupředu po pravém křídle, ale jeho centr, jakkoli byl přesný, nenašel nikoho ze spoluhráčů. Atalanta útočila přes silný střed v podání de Roon a Iličić, ale střela druhého jmenovaného nevedla ke změně skóre.

Trávník v Bergamu se potýkal s tím, co trápí většinu Itálie - silný déšť, který fotbalu zrovna neprospívá. Bylo tedy jasné, že pohledných kombinací se dnes moc často nedočkáme a častějším nebezpečím budou střely. Přesto se Sassuolo prosadilo díky rychlému brejku. Pol Lirola utekl po pravém křídle a předložil míč do rozevřené obrany Stefanu Sensimu. Ten si poradil náramně - 1:0 pro hosty!

Atalanta byla řádně opařená a chvíli jí trvalo, než zabrala. Deset minut před koncem první půle se totiž k míči dostal Andreas Cornelius a ukázal, že trenér Gasperini udělal dobře, když mu dal šanci. Cornelius si obhodil parádním způsobem bránícího Magnanelliho, dalšího protihráče obešel a zamířil bombou přesně k tyči - 1:1.

Krátce před koncem první půle Diego Falcinelli poslal z pravé strany zajímavý centr do pokutového území, jenže tam zapracovala dobře domácí obrana. Tentýž hráč se objevil ve větší šanci taky pár minut po změně stran a gól by si zasloužil, protože se neustále nabízel a napadal rozehrávku soupeře. Také tentokrát ale zasáhla obrana Atalanty, která se stihla vrátit a zformovat.

Po hodině hry dostal šanci také druhý hrotový útočník La Dea, kterým je Ital Andrea Petagna. A také tento tah Gasperinimu vyšel parádně. Nejprve zkušený Alejandro Gómez poslal parádní centr do předbrankového prostoru, kde stáli hned dva volní hráči Atalanty. Ani jeden míč sice nezasáhl, ale o minutu později už se domácí fandové mohli radovat.

Opět u toho byl aktivní veterán Alejandro Gómez, který se zbavil protihráče a nacentroval míč do pokutového území. V něm zůstal nikým nehlídán a tudíž pohodlně zakončující útočník Andrea Petagna. Tomu už nedělalo žádné potíže prostřelit brankáře Consigliho a Atalanta brala zcela zaslouženě tři body!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele