19. kolo
07.01.2017 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Empoli FC - Città di Palermo 1:0

Ryze záchranářský duel mezi Empoli a Palermem dlouho divákům na Stadio Carlo Castellani nic podstatného nenabízel. Taktická bitva se přelila na stranu domácích až dvanáct minut před koncem, kdy se jedinou trefou v zápase prosadil ostřílený Massimo Maccarone, mimochodem někdejší hráč Sicilanů.

Tempo zápasu udávali domácí fotbalisté. Empoli bylo častěji na míči a trpělivou hrou se postupně prokousávalo až před brankáře Posavece. Ten musel poprvé výrazně zasahovat po dalekonosném pokusu ze 26. minuty, krátce předtím zastavil faul slibnou akci, kterou mohl ve stoprocentní šanci zakončovat Bellusci. Snaha Empoli vyšla vniveč i v závěru prvního poločasu, kdy se několikrát opřel do míče Riccardo Saponara, Posavec a celá defenzíva Sicilanů však odolávala.

A to dlouho platilo i po změně stran. Trenér hostů Eugenio Corini zřejmě naordinoval svým svěřencům defenzivnější taktiku, neboť ti se až na výjimečný pokus v 67. minutě k ničemu nedostávali.

V 76. minutě se kouč Martusciello rozhodl pro střídání a do hry poslal zkušeného útočníka Massima Maccaroneho. Jak se nakonec ukázalo, byla to šťastná volba, neboť holohlavému forvardovi stačily pouhé dvě minuty na vstřelení vítězné branky. Cionek totiž ve vlastním vápně Maccaroneho fauloval a sám postižený se chopil zodpovědnosti a proměnil!

Sicilané najednou museli přeskupit síly a začít taky útočit, což jim ale ve zbytku zápasu moc nešlo. Nepomohl ani příchod jiného zkušeného borce Alessandra Diamantiho, jehož ránu obrana Empoli zablokovala. Inu, Palermo vyrovnat nedokázalo a v důležitém záchranářském souboji těsně prohrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

EMP 2:1 PAL

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele