32. kolo
15.04.2017 15:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Juventus veze z Pescary pohodlnou výhru

Juventus Turín v Pescaře podle očekávání nezaváhal a připisuje si další cenné tři body. V sobotu odpoledne měl svůj den Gonzalo Higuaín, který si připravil dva góly. Pescara pod vedením trenéra Zdeňka Zemana nedokázala brankáře Fiorilla překonat ani jednou a blíží se sestupu.

Druhá liga volala Pescaru už před utkáním, protože její soupeř měl hodně známou reputaci. Posilněn výhrou nad Barcelonou se Juventus chtěl ukázat také proti Pescaře a dokázat svým fanouškům, že se proti každému soupeři dokáže připravit maximálně. Do brány se v jeho dresu postavil brankář Neto a šanci dostali i Lichtsteiner, Rugani nebo Dybala s Pjanićem a Marchisiem.

Pescara spoléhala na umění trenéra Zemana, který vložil důvěru v hráče jako Zampano, Campagnaro, Biraghi, Coulibaly, Bruno, Memushaj nebo Muntari. Jediným hrotem pak byl někdejší Říman Gianluca Caprari.

Domácí Pescara chtěla na slavnějšího soupeře vlétnout a doufala, že Juventus bude unaven po duelu s Barcelonou. Stará dáma ale překypovala elánem. Do první šance utkání se přesto dostal Gianluca Caprari, který se výborně uvolnil na dlouhý centr za obranu, jenže nestačil na rychlostně dnes dobře hrajícího Barzagliho. Cuadrado pak vyslal do průniku Higuaína, který prošel napříč středem hřiště a vypálil nepřesně.

Juventus brzy vedl a bylo to především nepozorností a nedůsledností v podání domácích Delfínů. Juan Cuadrado se dostal k míči hned dvakrát, podruhé přetlačil svého soupeře a naservíroval míč Gonzalu Higuaínovi. Argentinský střelec už měl úlohu snadnou, neb jej překvapivě nikdo ze soupeřů nehlídal - 1:0.

Deset minut před koncem utkání měl brankář Fiorillo plné ruce práce, protože míč dostal pod kontrolu ve vápně Gonzalo Higuaín a obhodil si obránce Huga Campagnara. Pak vypálil a domácí brankář musel zasahovat. Ani jeho výkon ale domácím od druhé branky nepomohl.

Pouhé dvě minuty před koncem se totiž opět ujala akce Juventusu. Dlouhý a přesný centr do šestnáctky sklepl svou hlavičkou Mario Mandžukić kolegovi vedle, kterým byl opět Gonzalo Higuaín. Argentinec ve skluzu naštěstí pro Juve dopravil míč do sítě a hosté vedli o dvě branky. Higuaín navíc vstřelil svůj 23. gól v sezoně a první příčka v tabulce střelců není daleko.

Pescara potřebovala změnu, ale její herní projev na Juventus nestačil. Stará dáma si mohla dovolit stažení Miralema Pjaniće a následně i Paula Dybaly, ale přesto svou kvalitu nesnížila o moc. Po hodině hry Sturaro vyslal na bránu Delfínů nepříliš povedenou hlavičku a brankář Fiorillo si mohl oddechnout. Domácím se stále nedařilo Juventus výrazněji dostat pod tlak, ten se naopak v klidu soustředil na tři body.

Juventus už ve druhé půli tak snadno nekombinoval a aktivita z jeho kopaček mizela. Pescara toho ale využít nedokázala. Rychlík Juan Cuadrado se po pravém křídle výborně uvolnil a nahrával pod sebe, ale tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. A v poslední šanci utkání pálil hodně mimo Gonzalo Higuaín, který ze standardní situace mířil hodně mimo bránu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele