1. kolo
21.08.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sassuolo zvládlo premiéru a z Palerma veze hubenou výhru

Sassuolo dokázalo po úspěšném pohárovém týdnu porazit i dalšího oponenta, když vykradlo stadion Renza Barbery. Ze Sicílie si odváží tři body za výhru 1:0, kterou zařídil klasický hrdina Domenico Berardi.

První poločas splnil očekávání a akcí bylo k vidění mnoho. Po změně stran spíše upadalo tempo a přidávaly se emoce. Na ty doplatil domácí Rajković, který v nastaveném čase druhé půle musel předčasně do sprch. Trenér Di Francesco může děkovat úspěšné penaltě Domenica Berardiho, který přinesl jeho týmu tři body a připravit se na další pohárové střetnutí.

Sassuolo stále více sází na mladé hráče a bylo to vidět také z premiérového ligového utkání. Do hry se od začátku dostali mladíci Sensi, Mazzitelli, Antei, Berardi nebo Politano. Jejich střelám měl čelit mladý Chorvat Josip Pošavec, kterého bránili Cionek, Vitiello a Rajković. Do útoku Palerma se dostal Balogh s Bentivegnou. Aktivněji ale začali hosté, kterým se podařilo několikrát ohrozit bránu Palerma.

Jako první to ze zajímavé pozice zkoušel Domenico Berardi, který o chvíli později dobře kombinoval s útočníkem Defrelem. Zpoza vápna se zastřeloval také mladý tvůrce hry Stefano Sensi, který však Pošavece nezaskočil. Sassuolo jako obvykle rychle kombinovalo a přes několik nových tváří jeho hra dávala smysl. Brankář Pošavec, kterého prezident Zamparini tak vychvaloval, potvrzoval svůj talent i proti akci mladíka Politana.

Po pětadvaceti minutách se hra zrychlila a nabrala na tempu. Centr hostů skončil na levé straně u volného Politana, jeho tvrdou střelu z úhlu zvládl brankář Pošavec vyrazit jen s potížemi! Rozhodující okamžik nastal po půl hodině hry, kdy Pošavec přeci jen kapituloval. Volný přímý kop se dostal až do vápna, kde byl pronikající Defrel faulován Slobodanem Rajkovićem! Sudí neměl na vybranou a Domenico Berardi se nemýlil!

Palermo nepůsobilo nebezpečným dojmem a penalta jej navíc poměrně srazila. Odpovědět se na ni snažil Rispoli, který prchl svým strážcům a po skvělém průniku ještě vypálil! Mířil ale těsně nad břevno. V samotném závěru první půle se dostal centr na vápno k Baloghovi, který však u tyče narazil na skvělého Consigliho! Druhá půle už tak atraktivní nebyla a hra plynule mnohem pomaleji.

Opět se zastřeloval Berardi, který ale neměl štěstí a brankář Pošavec mohl být v klidu. Unaveného Bentivegnu vystřídal čerstvý Roland Sallai, který se ihned vrhl do útočení. Mladík vypůjčený z maďarského Puskáse se předvedl razantní střelou, která ale naneštěstí mířila jen doprostřed brány. Deset minut před koncem mohl definitivně rozhodnout opět Berardi, jenže jeho technický pokus zastavilo břevno! V závěru byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen Rajković.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele