14. kolo
30.11.2015 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Fiorentina jen remizovala se Sassuolem

Sassuolo dokázalo remizovat s Fiorentinu a připisuje si cenný bod. Viola se dostala do vedení díky akci Valera, ale za domácí ke konci první půle srovnal Sergio Floccari.

Podle mínění některých expertů se utkaly týmy, které produkují nejlepší fotbal v celé Serii A. Domácí Sassuolo lae mělo trochu znesnadněnou úlohu, protože se muselo obejít bez Domenica Berardiho. V útoku nastoupili Floccari, Sansone a Defrel. Před brankářem Consiglim měli pracovat Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi a Peluso.

Hostující Viola chtěla opět na první místo a dnes k tomu mohla udělat první velký krok. Do utkání ale nenastoupila největší hrozba v dresu hostí, Nikola Kalinić. O další branky na svém účtu se naopak snažil Giuseppe Rossi. Toho podporovali zejména Valero a Iličić, do utkání se dostal i Bernardeschi nebo Vecino s Badeljem.

Viola začala naprosto skvěle. Nejprve si to s míčem do vápna namířil Josip Iličić a byl podražen obráncem Pelusem. Sudí Davide Massa ale rozpažil. Hráči Fiorentiny moc neřečnili a ihned se vrhli do dalšího útoku. Po zajímavém lobu se dostal na straně k míči Josip Iličić a míč špatně zasáhl Pepito Rossi. Hned vedle něj byl ale Borja Valero, který už míč v pohodě uklidil do sítě!

Sassuolo se ihned pokusilo o odpověď. Po sympatické kombinaci se málem dostával do zakončení Sansone, ale na poslední chvíli byl o míč připraven. Oba týmy potvrzovaly premisu z úvodu a hrály oba velmi rychlý fotbal s množstvím kombinací. K pohledné hře přispívala dynamika obou záloh, které se elasticky pohybovaly s míčem i bez něj.

Tlak Fiorentiny po chvíli opadl, Sassuolo se více snažilo, ale trochu zapomnělo na zadní vrátka. Brankář Consigli musel vyběhnout dost daleko z brány a tam mu málem poslal zpět míč Borja Valero. Nakonec se však Consigli včas vrátil. Obrovskou šanci spálila Fiorentina poté, co Cannavaro přišel o míč a Viola postupovala do otevřené obrany. Josip Iličić ale skvělého brankáře Consigliho neprostřelil!

Po trochu tiché pasáži se domácí tribuny mohly opět rozjásat, protože Sassuolo srovnalo krok! Rohového kopu se ujal Defrel a míč doputoval až na vápno. Tam si na něj naskočil Sergio Floccari, který přesnou hlavičkou skóroval!

Neroverdi pokračovali v aktivní hře také po změně stran. Záložník Magnanelli postupoval směrem středu a nahrával do skvělé pozice Sansonemu, jenže toho nakonec zastavil ofsajd! S postupem času musel sudí Massa rozdat také pár rad a žlutých napomenutí. Pak se trenér Sousa rozhodl pro změnu vpředu, když stáhl Rossiho a na hřiště poslal Nikolu Kaliniće.

Obránci Sassuola začali tušit problémy, které s tímto střídáním nutně souvisí. Díky skvělému napadání Defrela se ale k míči dostalo Sassuolo a po následném rohovém kopu zakončoval opět Defrel. Jeho ránu ještě málem tečoval Missiroli. Brankář Consigli musel vyrážet i skvělou ránu Pasquala, který pálil z úhlu poměrně nebezpečně.

Sassuolo potom spálilo velkou možnost. Vrsaljko poslal z pravé strany do vápna výborný centr na volného Sergia Floccariho, jenže ten nepálil z první. Naopak si míč chtěl dobře srovnat a z úhlu pak už trefil jen Tatarusana. Dobrou kroucenou střelu od Iličiće s většími problémy vyrazil brankář Consigli a se zbytkem práce mu už pomohla jeho obrana.

Utkání se chýlilo ke svému konci a oba soupeři chtěli tři body. Josip Iličić byl faulován těsně za vápnem, ale z jeho následné standardní situace balon zamířil hodně vysoko nad.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele