38. kolo
15.05.2016 20:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Città di Palermo - Hellas Verona 3:2

Byla to fuška, ale Palermo domácí zápas zvládlo a po výhře 3:2 nad Hellasem se zachránilo. Obě strany hrály od 35. minuty bez vyloučeného Morganelly, respektive Wszolka, ale o něco lepším týmem byli domácí, kteří nakonec průběžné vedení nepustili.

Palermo se tak nemuselo ohlížet na zápas Carpi, který jinak skončil vítězstvím nováčka na půdě Udinese 2:1. Sicilané vstoupili do zápasu aktivně a jejich touha zvládnout toto důležité utkání byla znát. Není tak divu, že se ve 28. minutě ujali vedení. Franco Vazquez se z hranice vápna opřel do míče a přesnou střelou k tyči překonal Golliniho! Ve 35. minutě došlo k potyčce mezi Morganellou a Wszolkem, načež přišlo šalamounské řešení hlavního sudího. Ten ukázal na obě strany červenou kartu a pokračovalo se dál. Hosté také měli svoje šance, tu největší z prvního poločasu zazdil Ionita, jenž sám před Sorrentinem trefil pouze tyčku.

Každopádně Hellas si aktivitu ze závěru první půle přenesl do druhého dějství a srovnání přišlo záhy. Federico Viviani krásnou křižnou ranou překonal Sorrentina a utkání začínalo od znovu. Palermo moc dobře vědělo, že svůj zápas musí zvládnout, a tak vrhlo další síly do útoku a povedlo se. Hned za dvě minuty využil dlouhého autu Maresca, naběhl si na malé vápno a hlavou vrátil vedení na stranu Sicilanů.

V 64. minutě pak přiblížil záchranu Alebrto Gilardino, když obrana Hellasu znovu rezignovala na bránění centrů do malého vápna. Celé situaci předcházel lehký ofsajd, nicméně pomezní sudí hru pustil. To byly pochopitelně špatné zprávy pro Carpi, které válčilo na Stadio Friuli. Palermo mohlo utkání v klidu dohrát, ovšem před koncem znovu inkasovalo a ještě muselo zbystřit. Tentokrát na malém vápně nebránili domácí, čehož využil Eros Pisano. Více už však Hellas nestihl. Palermo se může radovat ze záchrany, Carpi truchlí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele