13. kolo
22.11.2015 15:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Toskánské derby skončilo remízou

Fiorentina nezvládla toskánské derby úplně podle představ, když si s Empoli body jen rozdělila. Nutno ale dodat, že nechybělo mnoho, a Fiorentina otočila z dvoubrankového manka na 3:2.

S vyhlídkou na prestižní Evropskou ligu dal trenér Paulo Sousa příležitost i hráčům, kteří nenastupují zcela pravidelně. Dočkali jsme se Matiho Fernandeze, Khoumy Babacara nebo Anteho Rebiće. V záložní řadě fungovalo opět spolehlivé duo defenzivně laděných záložníků Vecino a Mario Suárez. Jen na lavičku usedl Nikola Kalinić.

Hosté přijeli z pár kilometrů vzdáleného Empoli, aby překvapili. Proti aktuálnímu lídrovi soutěže byli jasným outsiderem, ale o to větší nadšení a zápal byl z jejich předvedení cítit. Před brankářem Skorupskim nastoupili Laurini, Tonelli, Costa a Mario Rui. Pod pozorným dohledem vedení Violy se ocitl Riccardo Saponara, o kterého mají Fialky velký zájem.

Už po osmi minutách se k míči málem dostal Khouma Babacar, který se natahoval po balonu ze strany. Nedosáhl, protože včas vyběhl z brány Lukasz Skorupski. Domácí se snažili diktovat tempo hry, ale trochu zapomínali na zadní vrátka. A to byla chyba.

Po patnácti minutách hry se dostal za obranu Fiorentiny Marko Livaja, který neměl slitování s pozdě zasahujícím brankářem Tatarusanem a prostřelil jej - 1:0!

To Fiorentina samozřejmě nečekala a chtěla ihned zpátky šanci na výhru. To se jí ale samozřejmě nedařilo. Naopak, do vážnějších akcí se dostávalo opět Empoli. Brankář Tatarusanu se totiž marně natahoval po ráně Marcela Büchela, který přesnou ránou prostřelil rumunského brankáře Violy!

Fiorentina dnes opravdu neměla povedené odpoledne a mohla inkasovat také třetí branku. Riccardo Saponara se totiž dostal ve vápně Fialek do šance, jenže pálil hodně nad! To už se domácím fandům nelíbilo a začali pískat na vlastní hráče. Pět minut před koncem poločasu se k pískotu přidali i hosté. Těm se zase nelíbilo, že sudí Banti neodpískal pokutový kop po pádu Saponary.

Do druhé půle už nezasáhl Ante Rebić, kterého nahradil mladík Federico Bernardeschi. Jeho úkol byl jasný - vstřelit branku. S podobným cílem přišel na hřiště i Nikola Kalinić, jenž vystřídal nevýrazného Maria Suáreze. Empoli bylo nadále aktivní a vědělo, že nesmí nechat soupeře hrát. Snaha Violy ale byla jasně viditelná a Fialky svého soka prakticky nepouštěly k míči.

Deset minut po změně stran se dostal do skvělé šance Piotr Zieliński, který pálil technickým pokusem na zadní tyč. Tam se však předvedl brankář Tatarusanu, který ránu vytěsnil. Jen o minutu později se však Viola radovala z kontaktní branky. Nikola Kalinić potvrdil instinkt střelce a po centru do vápna z rychlého protiútoku se nemýlil!

Po hodině hry musel do akce brankář Skorupski, ale tvrdou ránu z dálky zvládl. Co nezvládl, to byla akce Babacara, kterou uklidil za Polákova záda znovu Nikola Kalinić! Fiorentina srovnala krok, ale ani to jí nestačilo.

Krátce nato domácí spěchali do přečíslení, ale po pádu v pokutovém území se penalta nepískala! Domácí Viola byla hodně blízko skvělému obratu, když se po přihrávce ze strany dostal k míči Nikola Kalinić, jenže jeho pokus zastavilo břevno!

Pak se Kalinić ještě jednou dostal do šance a minul. Na nic dalšího už nedošlo ani z jedné strany, takže ve výsledku panuje ve Florencii mírné rozčarování. Empoli je nyní na průběžném 16. místě. Viola je zatím druhá.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele