2. kolo
14.09.2014 20:45 CET
4 : 5
(1:3)

Reportáž

Parma FC - AC Milán 4:5

Fantastické drama bylo k vidění v Parmě. Domácí fotbalisté podlehli AC v divoké přestřelce 5:4. K vidění byly i dvě červené karty, několik fatálních chyb. Filippo Inzaghi a Roberto Donadoni jsou dnešním dnem o něco šedivější. Zkrátka zaujatý i nezaujatý divák si přišel na své. AC Milán je tak zatím stoprocentní, Parma s jedním bodem bude muset zabrat.

Ani na lavičce náhradníků se neobjevil Fernando Torres, na vině totiž bylo zranění kotníku. A tak španělský útočník zaujal místo v čestné lóži vedle Adriana Gallianiho a společně byli svědky krásného a na góly bohatého utkání. V základní sestavě se pak objevila jiná posila - Giacomo Bonaventura.

AC začalo zápas lépe, drželo balón a hledalo skulinky v obraně Parmy. Už po pěti minutách se dostal k odraženému balónu sváteční zakončovatel De Sciglio, ale střela mu nesedla. Na druhé straně byla obrana Rossoneri ve velkých problémech po chytré Cassanově přihrávce, Diego López a spol. vše zažehnali na rohový kop. Jinak Milán dominoval a začal si vytvářet stále více a více šancí a především začal dávat góly. Bonaventura ještě po krásné kombinaci z hranice malého vápna netrefil, ale o chvíli později už se radoval. Po souhře s Hondou si šikovně pustil míč a střelou na vzdálenější tyč odstartoval gólové hody - 1:0 pro AC Milán. Jakoby to ale bylo tradicí, Milán po vstřelené brance snad vždycky poleví a nejinak tomu bylo v tomto utkání. Jen o dvě minuty později totiž defenzíva neuhlídala hlavičkujícího Cassana a bylo to 1:1.

Ve 38. minutě si AC vzalo vedení zpět. Další pohlednou akci vyšperkoval centrující Abate a znovu na malém vápně tentokrát hlavičkující Honda vsítil gól - 2:1 pro AC Milán. A ještě do konce prvního poločasu se hosté dostali do dvoubrankového vedení. Ménez využil v souboji s Lucarellim svojí rychlost a poté co mu ukázal záda se po jeho kontaktu skácel k zemi. Ménez pádu jistě přidal, ale udělal to šikovně a penalta byla na místě. Sám francouzský útočník jí bezpečně proměnil a Inzaghiho parta šla do šaten za luxusního stavu 3:1.

Filippo Inzaghi o přestávce s velkou pravděpodobností své svěřenci upozorňoval, že rychlý kontaktní gól Parmy by byl problém. Hráči v červenočerných dresech si ale jeho slova příliš k srdci nevzali. V 50. minutě byl na zadní tyči nehlídaný Felipe a už to bylo zase jen o jediný gól - 3:2. A s Milánem mohlo být ještě hůře. Bonera zastavil nadějnou akci Parmy rukou a sudí ho po druhé žluté kartě vyloučil. Inzaghi zareagoval poměrně netypickým střídáním, stáhl Hondu, ale hlavně i druhého stopera Alexe a na plac poslal čerstvou stoperskou dvojici Rami - Zapata. Oslabený Milán se musel bránit tlaku Ducali, ale ti si vše pokazili sami. Felipeho laxní přihrávku na Cassana vypíchl De Jong a postupoval sám na Miranteho. Svůj nájezd proměnil zkušeně - 4:2 pro AC Milán.

Milánští ale opět polevili a znovu zato byli potrestáni a znovu to bylo ze vzduchu. Nejvýše si tentokrát naskočil Lucarelli a snížil na 4:3. Závěr utkání byl ještě pořádně divoký. Felipe byl po druhé žluté kartě rovněž vyloučen a síly se na hřišti vyrovnaly. AC znovu odskočilo, po nádherné, skoro až drzé akci Jéremy Méneze. Ten si před brankářem hodil míč, doběhl ho a patičkou dal gól. Krásný moment. Milán vedl 5:3, ale ještě nebylo všem gólům konec. Minutu před koncem totiž vyrobil hrubku gólman Diego López. De Sciglio mu dal malou domů, ale López nepochopitelně selhal a míč pustil za svá záda. Parma dostala dáreček a ještě mohla usilovat o vyrovnání, sudí přidal ještě šest minut nastavení a o drama bylo postaráno. Parma ale vyrovnat nedokázala a před vlastním publikem nezískala ani bod.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (18)

Přidat komentář
arsavin

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 FORZA GRANDE AC Milan......

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Kornovec

Fernando Torres!!! 0:3

Reagovat
brvno

Torres sa ze vraj zranil teraz pol hodinou...

Reagovat
brvno

tak to bol zrejme nejaky internetovy vtip, ktory som nepoznal, lebo doteraz ma Torres akosi nezaujimal :D

Reagovat
brvno

tak nie, nakoniec to bola pravda zrejme..

Reagovat
smazaný uživatel

REDAKCE: tusim ze Parma dostala taky redku a neni to tu :)

Reagovat
smazaný uživatel

REDAKCE: tusim ze Parma dostala taky redku a neni to tu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Felipe tam má dvě žlutý

Reagovat
smazaný uživatel

no to je fajn, ale kde ma tu cervenou:D

Reagovat
smazaný uživatel

rossoneri parádně <3 teď 3 body z Juventusem a je to výborné !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Menezův gól, to je něco dokonalýho.. !

Reagovat
smazaný uživatel

"Inzaghi zareagoval poměrně netypickým střídáním, stáhl Hondu, ale hlavně i druhého stopera Alexe a na plac poslal čerstvou stoperskou dvojici Rami - Zapata." - co je na tom netypického ?? Jeden dostal červenou a jeden se zranil takřka ve stejnou chvilku, to tam měl poslat útočníka, když neměl ani jednoho stopera, tak poslal dva stopery.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele