18. kolo
11.01.2015 15:00 CET
4 : 3
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Città di Palermo 4:3

Skvělou podívanou si pro diváky na stadionu Artemio Franchi připravily týmy Fiorentiny a Palerma. Utkání plné emocí, napínavých chvil i zajímavých příležitostí skončilo atraktivním výsledkem 4:3. Z výhry se nakonec radovali domácí, kteří odčinili poslední nepovedené výsledky.

První poločas skončil jen hubeným výsledkem 1:0 a asi jen málokdo čekal gólové hody, které měly přijít. Za domácí se postupně trefili José María Basanta, Juan Cuadrado a Joaquín. Za hosty snížilo duo Robin Quaison a Andrea Belotti. Prve jmenovaný švédský záložník se trefil dvakrát. Palermo vstřelilo tři branky i s tím, že se před utkáním zranil hvězdný kanonýr Paulo Dybala. Kdyby byl na hřišti, kdo ví, kolika branek bychom se dočkali.

Od prvních minut bylo jasné, že diktovat tempo dnes bude Fiorentina. Fialky mohl do vedení poslat Mario Gómez, kterému se absolutně nedaří. Architekt David Pizarro vymyslel parádní kolmici do vápna a Mario Gómez uklízel míč do prázdné branky. Jenže po rozhodnutí sudího Mazzoleniho se tak stalo s pomocí ofsajdu, takže branka nebyla uznána. A Gómezovo prokletí směle pokračuje. V desáté minutě se Mario Gómez opět dostal do zakončení z malého vápna, jenže také tentokrát jeho pohyb zastavil praporek pomezního.

Fiorentina udeřila o chvíli později po rychlé akci z křídla. Matías Fernández nahrál na hranici velkého vápna, tam si naběhl obránce a kapitán Manuel Pasqual a přesnou ranou do protipohybu brankáře Stefana Sorrentina otevřel skóre zápasu - 1:0 pro Montellovu družinu.

Fiorentina tlačila a další branku mohla přidat jen o chvíli později. Borja Valero chytře pronikl do vápna a přehodil brankáře Stefana Sorrentina. Míč však zastavilo břevno! Nicméně, od břevna se míč odrazil na malé vápno, kam si seběhl střelec Mario Gómez. Ani tato šance ale neukončila jeho střelecké trápení, protože někdejší opora Bayernu Mnichov poslala míč nad břevno! O chvíli později se ve velké šanci objevil aktivní Valero, jehož tvrdá rána byla ještě tečována, ale z dobré pozice brankáře neprostřelil. Deset minut před odchodem do šaten si na centrovaný míč si na přední tyči naběhl Marcos Alonso, jenže hlavičkoval mimo.

Do další velké šance se dostal nevysoký tvůrce hry David Pizarro, který ale v dobré příležitosti pálil jen do tyče! Pět minut po změně stran se měnilo také skóre zápasu. Po centru ze strany vznikl ve vápně Palerma závar, ve kterém se nejlépe zorientoval stoper José María Basanta a míč dorazil do brány - 2:0.

Palermo získalo míč, vydalo se dopředu a na konci bleskové akce se míč dostal ze strany k volnému švédskému záložníkovi Quaisonovi, který napálil míč k tyči. O dvě minuty později stejný hráč srovnal! Obránci Fialek udělali obrovskou chybu v obranné linii, jejich špatné nahrávky využil opět Quaison a téměř navlas stejnou situaci zakončil stejným způsobem - 2:2. Fiorentina byla na tahu a dokázala bleskově odpovědět. Pasqual odcentroval z levé strany, na malém vápně se k míči dostal Juan Cuadrado a Fiorentina opět vedla - 3:2.

Vyrovnat mohl Franco Vazquez, ale v dobré příležitosti pálil těsně vedle. Patnáct minut před koncem Fiorentina odskočila svému sokovi na rozdíl dvou branek, když si Joaquín udělal čas i prostor, potáhl míč kolem vápna na střed a krásnou ranou obstřelil brankáře Sorrentina - 4:2. Na tom, že si Montella může připsat tři body, už nic nezměnil ani proměněný pokutový kop Belottiho po faulu Basanty.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pojdme Palermopekne za tri body

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
bayern987

2:0 Gomez, Gomez, snad se probudí už.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele