36. kolo
04.05.2014 15:00 CET
5 : 3
(5:2)

Reportáž

Udinese Calcio - AS Livorno 5:3

Nečeknaou přestřelku viděli diváci na Stadio Friuli v Udine. Místní Bianconeri totiž porazili Livorno divokým výsledkem 5:3 z toho hned sedm branek padlo v prvním poločase! Ve fotbale je sedm kousků za poločas přeci jenom málo vídanou věcí.

Udinese v tomto utkání nemělo moc co ztratit a v podstatě ani získat. Mnohem větší důležitost utkání vnímali hráči Livorna, kteří potřebují body v boji o záchranu. Po této porážce to s Amarantou vypadá hodně bledě.

Začátek utkání byl přitom pro Livorno snový. První šanci sice mělo Udine, konkrétně Di Natale, ale ve 14. minutě zakroutil do branky volný přímý kop Paulinho a Livorno vedlo na Friuli 1:0. Domácí se ale rychle vzpamatovali a hned za pět minut měli ideální možnost na vyrovnání. Sudí po prohřešku Cody nařídil pokutový kop a ke značce se bez diskuzí postavil Antonio Di Natale. Zkušený útočník ale selhal. Bardi jeho směr vystihl a z penalty tak zbyl jen rohový kop. Bianconeri ale nemuseli truchlit. Z onoho následného rohového kopu se přeci jenom trefil Di Natale a bylo to 1:1. Než Livorno stačilo vstřebat vyrovnání, inkasovalo ještě jednou. Agyemnag-Badu stál ve správný čas na správném místě a dorážkou zařídil obrat - 2:1 pro Udine.

Ale za dalších deset minut bylo vše opět úplně jinak. Ve 31. minutě zahrával další standardku Paulinho a výbornou kopací technikou vstřelil další gól svého týmu - 2:2. Neuvěřitelná přestřelka pokračovala, Silvův centr našel přesně Roberta Pereyru a Udinese zase vedlo - 3:2. Koncovka prvního poločasu pak byla doslova neuvěřitelná. Ve 45. minutě udržel Allan několika kličkami balón ve hře, nahrál jej Gabrielu Silvovi, který zvyšoval už na 4:2. O minutu později, už v nastaveném čase, udeřilo po páté. Na Pinziho centr si naskočil Di Natale a Anania v brance Livorna znovu inkasoval.

Zvrátit poločasový výsledek 5:2 bylo pro Amaranto hodně složité. Paulinho mohl zkompletovat hattrick, ale netrefil branku. Udine kontrolovalo utkání a Livorno se dostávalo do tlaku čím dál hůře. Dvě minuty před koncem přišlo další snížení, ale spíše šlo už jen o kosmetickou úpravu výsledku. Mezi střelecké anály se zapsal dorážející Djamel Mesbah. Livorno tak podlehlo Udine divokým výsledkem 5:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

kterej blb to psal?? Di Natale prej hrat nebude a už dal dva fíky za poločas a nedal penaltu!

Reagovat
smazaný uživatel

na gazzetta.it psali, že nenastoupí. A protože jsem blb, tak jsem se inspiroval a napsal to do preview.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele