26. kolo
24.02.2013 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Stará dáma dokráčela ke klidnému vítězství

Juventus potvrdil své mistrovské ambice a nad zlepšující se Sienou vyhrál celkem jasným rozdílem. Toskánský klub tak po překvapivě dobré sérii odjíždí z Turína s prázdnou.

Toskánský celek poslední dobou předvádí výborné výkony, v jeho dresu září především mladý útočník Innocent Emeghara. Dnes ale svůj střelecký účet nijak nerozšířil, jeho šance zlikvidoval především výborně zasahující Buffon. O branky domácích se postarali postupně skórující Lichtsteiner, Giovinco a v závěru také Paul Pogba.

Po opatrnějším úvodu převzali aktivitu domácí hráči, brankář Gianluca Pegolo se po střele Lichtsteinera jen ohlížel. O pět minut později si jeho pozornost vyžádal povedenou ranou také Claudio Marchisio, také jeho navštívenka ale mířila těsně nad bránu. Na třetí pokus už to Juventusu vyšlo, po třiceti minutách se ke křížné nahrávce dostal Lichtsteiner ještě před Pegolem, který už nestihl lépe zareagovat a míč vlastně rukou poslal švýcarskému obránci přímo do cesty - 1:0.

První půle nám ale mnoho šancí nenabídla a po jejím skončení odcházeli jednoznačně spokojenější domácí. Do druhé části zápasu už nastoupil mnohem aktivněji a snažila se také Siena. Po chybě záložní řady se míče zmocnil rychlík Sebastian Giovinco a postupoval na Pegola, jeho pas ale zůstal nepovšimnut.

Velkou šanci o chvíli později spálil technik Andrea Pirlo, který po opět špatné rozehrávce nervózní Sieny mohl skórovat. Svého staršího kolegu chtěl napodobit Francouz Paul Pogba, ale jeho rána byla velmi nepřesná. Přesto se Juventus znovu radoval. Po zajímavě rozehraném přímém kopu se k míči z úhlu dostal Sebastian Giovinco a jeho prudká rána přesně pod břevno znamenala dvoubrankové vedení!

V tu ránu se ozvali také hosté, na Agrův centr si naběhl ve formě hrající Emeghara a hlavičkoval. Téměř jasný gól ale perfektním zásahem zlikvidoval Gianluigi Buffon. A opět Siena, které patřily tyto minuty - Christian Terlizzi dokonce trefil tyč!

Nevyužité šance mrzely Sienu ještě jednou, protože o třech bodech se stejným počtem vstřelených branek rozhodl Paul Pogba. Talentovaný mladík, jehož talent rozvíjel již sir Alex Ferguson, si vzal míč pod patronát, napřáhl z větší vzdálenosti a upravil na konečných 3:0. Juventus tak poodskočil pronásledovatelům, Siena ale stále zůstává v zóně sestupu a má před sebou ještě hodně práce.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
hradec

Borče

Reagovat
hradec

Juventus 1:1 Siena

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
FC-RUBRIKA

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2.....

Reagovat
smazaný uživatel

si znalec

Reagovat
smazaný uživatel

Forza la Juve

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xxr5xv_sie-juv_sport#from=embediframe

Ten odskok Juve už se mi taky moc nelíbí...letos ty top soutěže stojí za velký hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele