28. kolo
10.03.2013 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Siena sestoupit nehodlá - vyhrává v Palermu

Palermo sice skvěle začalo, když po první půli vyhrávalo o gól. Celý zápas ale do vítězného konce dotáhnout nedokázalo, protože Siena se nevzdala a vývoj utkání otočila ve svůj prospěch.

A opět v tom měl prsty mladík Innocent Emeghara. Švýcarský útočník se možná bude chlubit neoficiálním titulem spasitele toskánského klubu, protože zatím je to právě on, díky komu naděje Sieny na setrvání mezi elitou žije. Sedm zápasů a v nich pět branek - produktivita, jakou se může chlubit jen velmi málo ostrostřelců elitních klubů.

Dost práce měl v úvodu domácí gólman Stefano Sorrentino, který musel skvělým zákrokem zneškodnit pokus Rosiny. Na jeho hlavu posadil dobrým centrem míč právě mladý švýcarský útočník Emeghara. První drápky ale zaseklo také domácí Palermo. Nejprve to byl pokus Kurtiče, který jen těsně míjel tyč, poté se musel Pegolo vytáhnout proti šanci Von Bergena.

V další šanci se objevil rychlík Alessandro Rosina, který ale nedokázal centr Mattea Rubina přetavit v gól. A to ho muselo mrzet dvojnásob, protože se do vedení dostalo Palermo. Po rychlém brejku a rozehrávce rohového kopu se v pokutovém území premiérově prosadil brazilský záložník Anselmo.

Trenér Giuseppe Iachini asi své hráče o přestávce moc nepochválil, protože do druhé půle Siena doslova vlétla. Po pěti odehraných minutách chyboval obránce Muňoz, což potrestal Innocent Emeghara svým pátým gólem - 1:1.

Palermo ale bojovalo a chtělo vyhrát. Strhnout vedení na stranu svého týmu se pokoušel například Santiago Garcia, jehož hlavička mířila těsně vedle Pegolovy brány. A další chyba Ezequiela Muňoze - po ní se situace diametrálně zhoršuje, protože hosté budou zahrávat penaltu! K ní se postavil Alessandro Rosina a zkušeně ji proměňuje.

Ezequiel Muňoz věděl, že se musí snažit o zlepšení své reputace a po rohovém kopu se málem radoval z gólu, ale jeho pokus nakonec zastavilo břevno. Palermo dnes opravdu nemělo svůj den, protože břevno zaznělo ještě jednou - po akci střídajícího Nélsona. Také proto Palermo prohrává a je předposlední. Siena se po výhře v 'záchranářském derby' dotahuje na janovské Grify.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Palermo !!! 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo win, důvěra 9/10!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo 2 liga bohuzial

Reagovat
hradec

Palermo 0:1 Siena

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele