31. kolo
07.04.2013 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Siena remizuje s Parmou a má naději

Alespoň na pár hodin (přesněji do večerního utkání Janova s Neapolí) je Siena mimo zónu sestupu. Na sedmnáctou příčku ji posunula remíza s favorizovanou Parmou. V utkání jsme se nedočkali ani jednoho gólu.

Přesto může znovu brzy spadnout. Stačí, aby Janov uhrál alespoň remízu a v dalším kole pokračovala dobrá šňůra Palerma. Také sicilský celek si totiž uvědomuje bezprostřednost volání ze Serie B a v posledních zápasech se mu daří vyhrávat. Dnes je pozitivní, že toskánský klub neinkasoval.

Domácí trenér Beppe Iachini vsadil opět na ofenzivní rozestavení, v němž nejvíce pozornosti poutá šestigólový Emeghara. Také Ducali mají ve svém středu jednoho výborného zakončovatele - je jím bývalý hráč Juventusu Amauri. Emeghara se dostal do první velké příležitosti již po pěti minutách od prvního písknutí sudího Bergonziho, po krásném pasu ale nemířil přesně a míč skončil nad branou Antonia Miranteho.

Aktivní domácí celek si připravil další střeleckou příležitost díky spolupráci Rosiny se Salvadorem Agrou, mladý portugalský útočník se ale mezi úspěšné střelce nezapsal. Na druhé straně se o změnu skóre pokoušel Amauri, ale na míč nakonec nedosáhl a tak mohl brankář Gianluca Pegolo zůstat klidný.

Po boku Amauriho již delší dobu nastupuje talentovaný útočník Nicola Sansone, který se objevil v další velké příležitosti. Jeho rána ale mířila vedle. Sansone nicméně ukázal, že kolem pokutového území mu stačí menší prostor a díky laxnosti domácích obránců se dostal až k zakončení. Stejná situace se odehrála také před koncem první půle. Ze spolupráce se zkušeným Amaurim opět čerpal Sansone, ani tentokrát ale změnu skóre nepřivolal. A v závěrečných minutách tlak Parmy dostoupil vrcholu - s míčem u nohy proběhl Jonathan Biabiany až k vápnu, nahrál na Amauriho a ten nechal vyniknout Pegola již poněkolikáté.

Po hodině hry hrozil opět švýcarský útočník Innocent Emeghara, ale dnes zkrátka neobul střelecké kopačky. Své reflexy musel domácímu publiku ukazovat také Pegolo, jehož prověřil Jaime Valdes. Nyní byla Parma nebezpečnějším týmem, nulu na svém kontě musel Pegolo zachraňovat znovu proti Sansonemu. Rozhodnout mohl pár minute před koncem střídající Nicola Pozzi, ale jeho hlavička těsně minula tyč. V Toskánsku jsme se tedy branky nedočkali, utkání ale nabídlo mnoho příležitostí. Když Siena zapracuje na jejich proměňování, mohla by uspět. Roberto Donadoni se sestupu obávat nemusí, jeho celek je prozatím desátý.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele