28. kolo
17.03.2012 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Parma FC - AC Milán 0:2

AC Milán nedovolil Juventusu stáhnout manko, neboť svůj zápas na půdě Parmy dovedl do vítězného konce. Strůjci vítězství Milána se stali Zlatan Ibrahimovič a Urby Emanuelson. Výhru 2:0 si mohl na hřišti vychutnat i uzdravený Gennaro Gattuso, na plac se dostal v samotném závěru, v nastaveném čase.

Parma začala lépe, v první šanci se octl Sebastian Giovinco, dlouhý nákop ale nedokázal usměrnit mezi tři tyče. O chvíli později hrozil Valdes, ale ani on nebyl úspěšný, celá akce vznikla po chybě hostující defenzívy. Nakonec to tedy byl Milán, kdo se ujal vedení. Rossoneri udeřili takřka z první vážnější akce, kterou si vytvořili. V 19. minutě totiž sklepával Ibrahimovič míč na Emanuelsona a jeho rána z voleje trefila ruku bránícího Zaccarda - jasná penalta. Tradiční role se ujal Zlatan Ibrahimovič a ani tentokrát neselhal, Milán díky jeho proměněné penaltě vedl 1:0. Milán následně ožil a na branku Parmy se jako lavina valily jedna šance za druhou. Střelu Ambrosiniho tečoval Ibrahimovič a Švédův přímý kop zneškodnil Mirante.

Domácí se na delší dobu odmlčeli od útočení, pak ale málem nečekaně udeřili. Floccari byl ve velmi dobré pozici, ale jeho střelu vychytal Abbiati. Po Palettově hlavičce dokonce zachránilo mlánské břevno! Na stadionu Ennio Tardini se bylo rozhodně na co dívat. Do konce prvního poločasu se ještě neujaly střely El Shaarawyho a brejk Giovinca.

Také druhý poločas začala lépe Parma, ale znovu to byla ona, kdo inkasoval. Ještě než se tak stalo, zahodili dobré příležitosti Floccari, Biabiany a Giovinco. Pak už přišla druhá branka. Ibra šikovně pouštěl míč na sprintujícího Emanuelsona, ten šel sám na branku, zbavil se Miranteho a do prázdné branky zakončil - 0:2.

Ani při druhé brance se Gialloblu nepoložili, naopak dále se snažili s výsledkem něco udělat. Útočil i Milán, od druhé Emanuelsonovy branky zachránilo domácí štěstí, následně Mirante zlikvidoval přímý kop Ibrahimoviče. Těžký zákrok musel po Musacciho pokusu tasit Abbiati, milánský brankář byl hlavním důvodem, proč Parma nakonec žádnou branku nevstřelila. Milán si vedení v poklidu hlídal a v nastaveném čase si mohl vychutnat návrat po dlouhém zranění milánský srdcař Gennaro Gattuso. Radost z vítězství mohl překazit korigující brankou Floccari, ale Abbiatiho znovu zachránila branková konstrukce.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

tady by moh AC alespon bod ztratit, tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Grande Paolo 11

Doufam ze ten AC opet vyhraje a dam ho na hl. tiket..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pavel.fotbal

Tuším překvapení na úkor favorita, Parma se vypne k výbornýmu výkonu a vyhraje 2:1 !

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

FORZA MILAN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele