9. kolo
27.10.2011 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Città di Palermo - US Lecce 2:0

Ve čtvrteční dohrávce 8.kola italské Serie A zvítězilo domácí Palermo nad Lecce 2:0 a posunulo se tak na sedmé místo tabulky. Naopak hosté se nadále propadají tabulkou, s pouhými čtyřmi body jim patří předposlední místo.

Palermo se mohlo ujmout vedení už po šedesáti sekundách, kdy mělo vlastně první šanci zápasu. Iličiče ale na poslední chvíli odzbrojil Piatti. I v následujících minutách měli Sicilané více ze hry a branku Lecce zasypávali několika střelami. Do zakončení se dostal i navrátilec do sestavy Federico Balzaretti, naneštěstí pro něj však trefil hradbu těl hostů. V 19. minutě měli skvělou příležitost i hosté, konkrétně Corvia, jehož pokus s vypětím všech sil zlikvidoval výborným zákrokem Tzorvas. Salentini tedy svůj okamžik prováhali a následně za to měli pykat. Ještě než došlo k brankové situaci číslo jedna, spálil dobrou příležitost Pinilla, po rohovém kopu se dostal k hlavičce ale branku netrefil.

Ve 28. minutě se dostalo Palermo do vedení. Abel Hernandez se po souboji s Tomovičem poroučel k zemi a rozhodčí to posoudil jako penaltový zákrok. Exekuce se ujal Pinilla a střelou do protisměru zajistil domácím jednobrankové vedení - 1:0 pro Palermo. Netrvalo to dlouho a Lecce mohlo srovnat krok. Tzorvas Oboda vychytal a za svá záda nepropustil ani dorážku Corvii. I další nebezpečná situace patřila hostům, Massimo Oddo z volného přímého kopu minul branku. Ještě do konce prvního poločasu zahodili velkou tutovku domácí, Iličič krásnou kombinací s Migliacciem vyzval ke skórování Acquaha ale toho zablokoval Oddo, následně ještě zkrotil Pinillovu volej Benassi.

Po změně stran už se tolik ofenzivní fotbal nehrál, každopádně se bylo nadále na co koukat. Útočit muselo především Lecce a podle toho také druhý poločas vypadal. Cuadrado se sice vyhnul ofsajdové pasti, ale v další fázi akce nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. S postupujícím čase bylo Lecce nuceno více otevírat zadní vrátka a to se mu nakonec stalo osudným.

V 77. minutě si totiž vyměnili míč Zahavi s Abelem Hernandeze a druhý jmenovaný bez problému zakončil - 2:0 pro Palermo. Druhá branka byla rozhodující, protože po ní už se Lecce na nic nezmohlo. Naopak zlomený soupeř mohl ještě jednou inkasovat, Miccoli ale v čisté šanci nedal a za chvíli neuspěl ani hlavičkující Hernandez. Palermo tak doma porazilo Lecce 2:0 a posunulo se na sedmé místo tabulky, hosté jsou předposlední.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

ještě aby si to tipoval jinak

Reagovat
smazaný uživatel

mam danej under tak snad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele