16. kolo
18.12.2011 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Calcio Catania - Città di Palermo 2:0

Sicilské derby skončilo jako posledně vítězstvím Catanie, ovšem tentokrát v poměru 2:0. Diváci na stadionu Angela Massimina viděli v obou poločasech po brance. Palermo tak opět potvrdilo, že se mu na venkovních hřištích vůbec nedaří, na svoje první vítězství mimo svůj stadion si tedy bude muset ještě počkat.

Catania začala hodně aktivně a blízko první brance byl Barrientos - chyběla větší přesnost. Na druhé straně si pokoušel vymodlit penaltu Fabrizio Miccoli a to poté, co Legrottaglie zahrál v pokutovém území rukou, píšťalka sudího však zůstala němá. Každopádně Catania byla lepším týmem, sólo Almirona musel utnout až brankář Benussi.

Ve 32. minutě už byl ale i on krátký, klasický a výborně zahraný volný přímý kop v podání Francesca Lodiho skončil v síti - 1:0 pro Catanii. Palermo vůbec poprvé vystřelilo na branku až ve 40. minutě, konkrétně Iličič a naštěstí pro domácí byl Mariano Andujar připraven.

Palermo chtělo ve druhém poločase zabojovat a minimálně vyrovnat, vše se ale zhroutilo v 61. minutě, kdy se ve vlastním pokutovém území provinil Matias Silvestre, mimochodem ještě donedávna opora Catanie, když fauloval Maxiho Lopéze. Sám postižený se k penaltě postavil a bezpečně jí proměnil - 2:0 pro Catanii.

S Hosty mohlo být ještě hůř, Benussi ale vychytal další solidní příležitost Almirona. Palermo v derby nepředvedlo zhola nic a po zásluze opouští stadion Angela Massimina s prázdnou.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele