28. kolo
14.03.2010 15:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Città di Palermo 3:2

Výbornou podívanou přichystali divákům na Stadio Friuli hráči Udinese a Palerma. Po pětigólové přestřelce se nakonec z důležitého vítězství radují hráči Udinese, Palermo ale i přes ztrátu zůstává čtvrté.

Na první gól se sice čekalo skoro celý poločas, ale šancí na dřívější zásah bylo dost. Už po dvou minutách hrozil Di Natale, ale Salvatore Sirigu se překonat nenechal. Lídr domácí ofenzívy pak pálil nad branku z trestného kopu, na druhé straně ho napodobil Miccoli. Miccoli pak mohl vše napravit, když stál sám před brankou, ale na poslední chvíli ho zastavil Inler.

Pozorný Sirigu se pak opět dostal do křížku s Di Nataleho uměním, ale jeho lobovaný míč zpoza břevna vyškrábl. Vzápětí ale odflákl zákrok proti Sanchezovi a mohl děkovat Kjaerovi, jenž se obětavě vrhl po míči, který do branky poslal dorážející Di Natale, a na čáře ho zastavil. Ke slovu se pak dostalo i Palermo, Miccoli nepříjemnou střelou prověřil Handanoviče. Hra se ale přesunula na druhou stranu. Díky šťastnému odražení se míč dostal až k Sanchezovi, který prostřelil Sirigua, ale na brankové čáře stál opět připravený stoper, tentokrát Bovo. Bianconeri ale nakonec přeci jen do poločasu otevřeli skóre. Di Nataleho prudká střela skončila u Sancheze, který vrátil míč do vápna, kde se dostal až k Floru Floresovi a ten na zadní tyči v klidu doklepl.

Pastore v závěru první půle bojoval se zraněním a o poločase ho nakonec musel vystřídat Simplicio, což se ale ukázalo jako skvělý tah. Střídající záložník totiž po šesti minutách na hřišti srovnal. Celou akci sice vymyslel Miccoli, ale na jejím konci byl právě Simplicio, a to bylo rozhodující. Floro Flores mohl rychle odpovědět, ale Sirigu byl proti.

Další skvělá kombinace domácích už ale brankou skončila. Di Natale společně se Sanchezem rozebral soupeřovu obranu a zakončující Floro Flores vrátil vedení domácím. Rozhodující moment přišel v 70. minutě, to Kwadwo Asamoah zužitkoval Di Nataleho pas a poslal Udinese do vedení 3:1. Na to již Palermo reagovat nedokázalo, ačkoliv nebylo daleko. Deset minut před koncem totiž po úžasné brance Cavaniho snížilo a v 86. minutě mohlo dokonce vyrovnat, ale proti tomu byl Handanovič, který Bertolův volej akrobaticky vyrazil.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele