28. kolo
14.03.2010 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Parma FC - Atalanta BC 1:0

Valerij Bojinov se stal hrdinou nedělního zápasu s Parmou, do kterého naskočil až v 62. minutě. Jen o pár minut později ale mohl slavit jedinou a vítěznou branku, která Parmu výrazně přiblížila záchraně. Naopak Atalanta se topí v sestupových problémech.

Parma mohla vést už ve 12. minutě, ale to Cristiano Zaccardo hrozivě pohořel v samostatném nájezdu na Consigliho, který nakonec nemusel vůbec zasahovat, míč šel vysoko nad. Na druhé straně vytvořili dobrou pozici pro Guarenteho Doni s Amorusem, ale hostující záložník netrefil. Po půlhodině hry znovu výrazně zahrozila Parma, Davide Lanzafame donutil Consigliho k parádnímu zákroku, když svou střelou zamířil přímo do horního rohu branky.

Morroneho střela byla sražena a Simone Tiribocchi jen přihlížel, jak na jeho centr nedokázal nikdo ze spoluhráčů dosáhnout. K zakončení se i přes nepříjemné bránění dostal Doni, ale jeho hlavičku skvěle vytáhl Mirante. Ten si připsal dobrý zákrok i proti Guarenteho pokusu.

V 62. minutě přišel na hřiště Valerij Bojinov a poté, co se rozkoukal, okamžitě udeřil. Hernan Crespo na poslední chvíli odcentroval a bulharský forvard neměl se zakončením hlavou větší problémy. Viditelně frustrovaný Cristiano Doni situaci neunesl a byl vzápětí za protesty vyloučen. Pro kapitána Atalanty to nebyla první podobná zkušenost v sezoně. Jeho spoluhráči se ale přesto nevzdali a v závěru se snažili alespoň vyrovnat, ale když Peluso nedokázal vytěžit z Miranteho chyby maximum, odjeli do Bergama s prázdnou.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele