6. kolo
05.10.2008 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Juventus FC - Città di Palermo 1:2

Fotbalisté Juventusu nezvládli další zápas, a tentokrát doma prohráli s Palermem 1:2, průběh utkání poznamenala červená karta pro Mohammeda Sissoka, vítěznou branku vstřelil devět minut před koncem střídající Levan Mchedlidze.

Ve 4. minutě utkání zahrávali Bianconeri volný přímý kop, k němu se postavil Alessandro Del Piero, ale brankář Amelia míč v pohodě lapil. Tentýž hráč se o několik minut vyskytl v další brankové příležitosti, jenomže kvůli ofsajdové pozici nakonec nezakončil. Palermo šokovalo Turín ve 23. minutě. Někdejší hráč "Staré dámy" Fabrizio Miccoli otevřel skóre utkání, Liveraniho přímý kop našel Edisona Cavaniho, toho ještě vychytal Gianluigi Buffon, ale na Miccoliho dorážku už byl krátky. Za okamžik přišla další špatná zpráva pro Juventus, ve 34. minutě musel kvůli zdravotním problémům opustit hrací plochu stoper Olof Mellberg, toho nahradil Hasan Salihamidžič.

Bývalý hráč Bayernu Mnichov se postavil na kraj obrany, do středu se přesunul Zdeněk Grygera. Juventus hrozil převážně ze standardních situací. Na nepříznivý stav mohl odpovědět přímým kopem Sebastiana Giovinca, jenomže brankář Marco Amelia byl proti. Daleko lépe si vedl Alessandro Del Piero, ten z 20 metrů poslal povedenou střelou míč za záda Marca Amelii a bylo srovnáno – 1:1.

Klíčový okamžik přišel čtyři minuty před koncem prvního poločasu, kdy domácí Mohammed Sissoko obdržel druhou žlutou kartu a byl vykázán. Ani ve druhém poločase nebyl Juventus příliš nebezpečný. Další přímý kop Del Piera šel nad branku, italský veterán se o něco později dožadoval pokutového kopu po střetu s Migliacciem, ale hlavní sudí jasně ukázal, že se má hrát dál. V 81. minutě zasadil Juventusu střídající Levan Mchedlidze smrtící ránu, teprve devatenáctiletý fotbalista skvěle zužitkoval pas od Fabia Simplicia a svojí první trefou v Serii A rozhodl o vítězství Palerma nad Juventusem v poměru 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 0 , maximálně 1 : 1! Italská liga se mi poslední dobou vůbec nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim..italska liga nic moc v posl.dobe...takze to vidim na kriz

Reagovat
smazaný uživatel

Serie A je pěkně zamotana

Reagovat
smazaný uživatel

ten utok juve katastrofo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele