8. kolo
26.10.2008 20:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Città di Palermo - ACF Fiorentina 1:3

Fiorentina se po kontroverzním vítězství v Palermu posunula na pátou příčku, na první trojici ale ztrácí jediný bod. Na Stadio Renzo Barbera viděli diváci několik podivných verdiktů rozhodčího. Nejprve Alberto Gilardino vstřelil branku rukou a za stavu 0:2 z pohledu domácích nebyl Palermu uznán regulérní gól.

Palermo s Fiorentinou letos předvádějí pohledný fotbal a fanoušci očekávali podobně pro oko diváka lahodící hru. První útočný tah provedly Fialky. Po pěti minutách se po rohovém kopu dostal k hlavičce Zdravko Kuzmanovič, ale míč do branky nepustil odkopávající obránce. Z následující rohu hostů bylo před Ameliovou brankou opět rušno, tentokrát se po střetu s Raggim dožadoval penalty Alberto Gilardino.

Na druhé straně se až do pokutového území propracoval Mark Bresciano a nakonec povedenou střelou nastřelil břevno. Fialky ale na hrozbu soupeře rychle odpověděly a v 19. minutě již vedly 1:0. Právě úvodní branka duelu ale asi bude v nejbližších dnech hodně diskutovaným tématem. Gilardino totiž míč za brankáře Ameliu jasně usměrnil rukou, ale nedal na sobě znát a začal se radovat. Jako regulérní shledal tuto branku sudí Emidio Morganti, jenž pravděpodobně neměl úplně ideální výhled.

Palermo se snažilo vyrovnat a nejblíže kýžené brance byli Miccoli s Cavanim, ale oba ztroskotali na zakončení, respektive brankáři Freyovi. Dvě šance soupeře jako by daly hostům z Florencie signál k útočení a ve 42. minutě se po rychlém brejku trefil z hranice šestnáctky Adrian Mutu. Domácím se nakonec podařilo v posledních vteřinách zásluhou Liveraniho a jeho tečované střely snížit, jenomže hlavní rozhodčí vynesl další sporný verdikt. Podle jeho soudu totiž v době střely stál Fabio Simplicio v ofsajdovém postavení a navíc se snažil zasáhnout do hry, obě věci ale byly velice diskutabilní.

Simplicio si nakonec spravil náladu pět minut po začátku druhého dějství, kdy využil kombinace Miccoliho s Cavanim a snížil na 1:2. Palermo sice chtělo víc, ale jeho snažení uštědřil v 62. minutě ránu svou druhou brankou Adrian Mutu. Ani třetí branka ale domácí nepoložila, jenomže v brance Violy stál Sebastian Frey, jenž v závěrečných minutách předvedl několik povedených zákroků a přispěl k vítězství svého týmu v poměru 3:1.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele