7. kolo
19.10.2008 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Calcio Catania - Città di Palermo 2:0

Catania dokázala potvrdit svou domácí neporazitelnost a v Derby di Sicilia jasně přehrála Palermo 2:0. O branky se postarali v druhém poločase útočníci Jorge Martínez a Giuseppe Mascara.

Utkání začalo šancemi na obou stranách. První zákrok si připsal domácí Albano Bizzarri proti přímému kopu Miccoliho, na druhé straně trefil Taki Morimoto boční síť. Palermo však bylo o dost nebezpečnější. Střílený centr Mattia Cassaniho na poslední chvíli uklidil na roh Giacomo Tedesco. Přímý kop Fabrizia Miccoliho i hlavička Fábia Simplícia se otřely o brankovou konstrukci domácích.

Po těchto náznacích přišel další úder hostí. Tentokráte trefil Fabrizio Miccoli břevno přímo z rohového kopu. Nebýt jemné teče Bizzarriho, tak by se mu zřejmě podařilo míč zakroutit až do brány. Palermo doráželo na branku domácích čím dál nebezpečněji. Přišla exhibiční chvilka Edisona Cavaniho. Uruguayec málem vstřelil branku, kterou by zahanbil i ty nejvytříbenější techniky v Serii A. Patičkou si obhodil dva obránce a pak vystřihl parádní nůžky. Dokonalý moment zkazil až skvěle připravený Albano Bizzarri.

Tradiční vypjatost sicilského derby nechyběla ani dnes. Tentokráte odneslo vyhrocenou atmosféru Palermo. Přemotivovaný Morris Carrozzieri zfauloval ve středu pole Giacoma Tedesca a musel po druhé žluté kartě opustit hřiště. Toto byl zřejmě zlomový moment zápasu, neboť doposud skvěle hrající Palermo se pomalu začalo dostávat do stínu Catanie.

V druhé půli již musel zasahovat zatím nepříliš vytížený Marco Amelia. S Mascarovou tečovanou střelou si ale poradil znamenitě. Na hřiště se následně dostal Giovanni Tedesco, který nahradil Miccoliho a mohl si tak zahrát proti svému bratrovi. Oslabené Palermo nakonec kapitulovalo. Llama svým centrem našel dobře postaveného Martíneze, který svou hlavičku poslal za Ameliova záda.

Takayuki Morimoto mohl zařídit domácím dvoubrankové vedení, ale prováhal správný moment k zakončení a svou střelou minul prázdnou branku Rossaneri. Hosté tedy měli stále naději alespoň na bod. O tuto naději se však připravili sami. Giulio Migliaccio zastavil centrujícího Martíneze za hranicí pravidel a sudí Rocchi nařídil penaltu. Tu s přehledem proměnil Mascara a domácí mohli slavit.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele