15. kolo
07.12.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán - Calcio Catania 1:0

AC Milán jedinou brankou Kaká porazilo Catanii a jeho manko na vedoucí Inter Milán se nezměnilo. Rossoneri ztrácejí na svého městského rivala šest bodů a příští utkání se střetnou v klíčovém duelu s Juventusem Turín.

První poločas nebyl zase tak bohatý na brankové příležitosti. Tu první si už v 6. minutě vypracoval Ševčenko, když si naskočil na povedený centr, branku ale nevstřelil. Podobně si vedl o chvíli později po centru Pata i Paolo Maldini. Hosté přispěchali s první příležitostí ve 13. minutě a málem z toho byla úvodní branka zápasu. Přesně mířenou střelu Mascary brankář Abbiati vyškrábl na tyč. Na druhé straně nechybělo mnoho po střele Brazilce Kaká. Brazilská hvězda byla hodně aktivní a po její další akci váhal se zakončením Ševčenko. V závěru první půle se ke střele dostal také Marek Jankulovski, český obránce trefil svojí dělovkou pouze boční síť branky Catanie.

AC Milán ve druhé dějství přidalo na aktivitě, dvě minuty po úvodním hvizdu si udělal prostor k zakončení Kaká, jeho krásná střela plachtila vzduchem, ale v brance neskončila. V 64. minutě zahrávali Rossoneri přímý kop, ten zahrál mladíček Pato a brankář Bizzarri měl co dělat, aby střelu vyrazil na roh. Jenomže z následného rohu padla první, a také poslední branka utkání. Na rohový kop si naskočil Kaká a i trochu se štěstím hlavou překonal Bizzarriho - 1:0. Milánští měli ještě několik příležitostí přidat pojistku, ale Alexandre Pato v blízkosti Bizzarriho kvůli rychlé reakci obránců nestačil zakončit. V 73. minutě předvedl klíčový zákrok utkání Abbiati, brankář Rossoneri fantasticky vyrazil Mascarovu přesně mířenou hlavičku k tyči, čímž pro Milán udržel jednobrankové vedení. Catania se v závěru snažila a svého soupeře zatlačila, nicméně vyrovnat se jí nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele