9. kolo
29.10.2008 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Milán - AC Siena 2:1

AC Milán znovu zvítězil a v tabulce se posunul už na třetí místo, když předskočil i městského rivala Inter. Rossoneri nyní ztrácejí jeden bod na vedoucí Udinese, výhru 2:1 nad Sienou zařídil z pokutového kopu Kaká. Ještě předtím se trefili Fillipo Inzaghi a hostující Simone Vergassola.

Utkání začalo svižnějším tempem, jako první zahrozil hlavou Daniele Bonera, ale jeho hlavička šla hodně mimo. Ve 31. minutě padla první branka utkání. Zasloužil se o ní Fillipo Inzaghi, jenž využil perfektní přihrávky Gattusa – 1:0. Rossoneri mohli vzápětí přidat další branku, Patovu individuální akci zastavil až výtečným zákrokem Emanuel Manitta, brankář Sieny se vyznamenal i po chybě Daniela Portanovi, jenž naservíroval míč přímo na nohu Fillipa Inzaghiho. Do konce prvního poločasu ještě zkoušel hlavou štěstí Gattuso, ale neuspěl. Milánští vedli po prvním poločase 1:0.

První šanci druhého dějství měli hosté, hlavička Lukáše Jarolíma se však neujala. To českého záložníka nemuselo tolik mrzet, protože hned minutu na to Siena vyrovnala. Míč se, se štěstím dostal k Frickovi, ten posunul na Simona Vergassolu, který bez problému vyrovnal.

Milán se opět dostal do vedení v 65. minutě. Fillipo Inzaghi se po kontaktu s Danielem Portanovou skácel k zemi a hlavní sudí neváhal odpískat penaltu. Tu se štěstím proměnil Kaká a bylo to 2:1 pro domácí Rossoneri. Odpovědět mohl za pět minut Daniele Galloppa, ale jeho střelu Abbiati vyrazil. Stejně si vedl i brankář Sieny po překvapivé střele Zambrotty. Milánským fanoušků tuhla krev v žilách po přímém kopu Paula Codrey, brankář Abbiati zůstal po jeho ráně pouze stát a jen sledoval dráhu letu, míč se naštěstí stočil jen těsně vedle tyčky. Milán mohl ještě skóre několikrát navýšit, jenomže Pato po přihrávce Shevchenka přestřelil a v nastaveném čase zase neproměnil velkou tutovku Kaká. AC Milán nakonec výsledek udržel a znovu vyhrál, tentokrát 2:1 nad Sienou.

Autor: Ondřej Linhart / acmilan.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
GEGE

3:0 FORZA MILAN!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele